“Ajkule” odradile prvi trening u Troi – Brguljan: Kvalitetniji smo, imamo obavezu da pobijedimo

Vladan
Piše: Vladan 788 pregleda Dodaj komentar
Foto: wpolo.me

Vaterpolisti Crne Gore sinoć kasno doputovali su u Trou, gdje će u utorak 11. decembra od 20 sati igrati sa Francuskom meč trećeg kola grupe C FINA/LEN Svjetske lige, u Evropa kup kvalifikacijama.

“Ajkule” su jutros odradile prvi trening, a imaće još dva do duela sa “trikolorima”.

“Neće biti lako jer nam nedostaje nekoliko igrača u odnosu na Italiju, nijesmo u najboljem sastavu. Bez obzira na to mislim da smo bolja ekipa, imamo obavezu da pobijedimo i da se plasiramo na završni turnir Evropa kupa, ujedinjenog takmičenja sa Svjetskom ligom. Francuska je dobra ekipa, imaju određeni kvalitet, ekipa je u razvoju. Njihov novi trener, Vukanić nas odlično poznaje, radio je godinama sa nama. I odatle nam prijeti najveća opasnost. Kvalitetniji smo, i nadam se da pobjeda neće doći u pitanje”, kazao je kapiten Draško Brguljan.

Na startu smo savladali kod kuće Italiju nakon peteraca 11:8, dok smo u drugom kolu bili slobodni. Francuska je u drugom kolu u gostima poražena od Italije 12:3. Nakon zlata sa “ajkulama” u Svjetskoj ligi u junu ove godine u Budimpešti, sa ekipom je ponovo Stefan Vidović.

“Lijepo je opet biti sa momcima, uvijek je velika čast igrati za reprezentaciju. Što se tiče Francuske, igraju mnogo bolje nego ranijih godina. Njihov selektor nas odlično poznaje, dobro je posložio ekipu. Neće biti laka utakmica, nije lak protivnik, ali ako budemo na našem nivou, pobjeda neće izostati. Što se tiče moje forme, u Debrecinu sam i jako sam zadovoljan. Drugu godinu zaredom sam već tamo, i definitivno da je to najbolja liga na svijetu. Opet kažem drago mi je što sam ponovo sa ekipom, nadam se da ću i u budućnosti dobijati šansu, i uradiću sve da je opravdam”, kazao je Vidović.

Spisak Crne Gore: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Dragan Drašković, Marko Petković, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Jovan Sarić, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Đuro Radović, Nikola Murišić, Slaven Kandić. Selektor je Vladimir Gojković, pomoćni trener je Zoran Ivanovski, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar