Adžić: Zadovoljan sam

Vladan
Piše: Vladan 755 pregleda Dodaj komentar

dragan adzicKao što je i najavljivao Dragan Adžić, Crna Gora je odigrala jako težak meč protiv Južne Koreje, ali je zasluženo stigla do pobjede.

 

Jako sam zadovoljan kako smo otvorili Svjetsko prvenstvo. Ovo nam je bila prva utakmica poslije kvalificionih sa Poljskom i Portugalom i naravno da smo očekivali da će biti jako teško. Koreja je izuzetna selekcije, sa kvalitetnih trenerom, veoma iskusna i nezahvalna nama iz Evrope, koji ne igramo protiv agresivnih odbrana. Zadovoljan sam kako su djevojke iznijele utakmicu i što su osvojile bodove“, istakao je Adžić.

 

Da li ste se pribojavali onakvih problema u napadu na početku meča?

 

Koreanke igraju najbolje od svih agresivnu odbranu i trebalo nam je cijelo poluvrijeme da ih osjetimo, da nađemo način da ih probijemo. I očekivali smo da će biti teško, ali je utakmica išla kako smo željeli, kontrolisali smo dešavanja“.

 

Šta očekujete protiv DR Konga?

 

Nažalost, nikad nisam gledao Kongo. Gledaću ih protiv Francuske i pripremiti adekvatnu taktiku za taj meč“, rekao je Adžić odmah nakon meča.

 

Lijevo krilo Crne Gore Biljana Pavićević kazala je da je “Koreja je pokazala da je izuzetno kvalitetna”.

 

Ali je naša reprezentacija odigrala fenomenalno. Ispoštovale smo svaki dogovor sa selektorom, što je rezultatiralo pobjedom. Ovo su dva veoma važna boda. Okrećemo se Kongu, to nam je sada u mislima“, rekla je Pavićevićeva.

 

Joung Čul Lim, selektor Južne Koreje i bivši trener Budućnosti, čestitao je Crnoj Gori na pobjedi.

 

To je veoma jak tim, koji je zasluženo evropski prvak. Prvi meč je uvijek težak, pogotovo za naše mlade igračice protiv jednog od najboljih timova na svijetu, ali sam ubijeđen da će sve biti drugačije već od sljedeće utakmice“, rekao je selektor prvaka Azije.

 

Hjunđi Ju, pivot Južne Koreje, dodala je da smatra da je njena ekipa trebala da dobije ovaj meč.

 

Napravile smo puno grešaka u drugom poluvremenu. To nas je koštalo, ali se nadam da ćemo od narednog kola početi da bilježimo pobjede“, rekla je Ju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar