Adžić: Sa istim snagama i iskustvom više idemo na šampionat

Vladan
Piše: Vladan 1k pregleda Dodaj komentar

dragan adzicKada je Crna Gora osvojila olimpijsko srebro u Londonu, među 14 igračica je čak 12 bilo iz Budućnosti, a Jovanka Radičević i Marija Jovanović su samo godinu ranije otišle iz matičnog kluba.

 

Na spisku od 20 imena za Srbiju, nalazi se samo osam rukometašica Budućnosti, plus dvije kadetkinje iz filijale Danilovgrada (Đurđina Malović i Milica Kostić). Zbog toga će najvažnije biti da aktuelne prvakinje Evrope zaborave akcije iz klubova i prisjete se kretnji karakterističnih za Adžićev sistem rada.

 

To nam je najveći izazov. Mislim da idemo u pravom smjeru, jer djevojke imaju veliku želju i energiju. Imamo dovoljno vremena da se vratimo našem stilu igre, a možemo kroz prve utakmice na Svjetskom prvenstvu da sve „skockamo”, jer 15. ili 16. decembra počinje ono najvažnije – osmina finala. Odlična je stvar što su sve djevojke imale uspješan prvi dio sezone u klubovima, što je preduslov da se potpuno rasterećene posvete reprezentaciji“, naglašava Adžić.

 

Odlična stvar za “crvene” je što svih 17 šampionki Evrope iz Beograda i sada konkuriše za tim.

 

Bogu hvala da su sve djevojke na raspolaganju, posebno zbog situacije sa Suzanom Lazović, koja od Evropskog prvenstva praktično nije šutnula loptu, već je samo igrala odbranu u drugom dijelu prošle sezone. Ona je radila po trening dnevno, ali je odlično podnosila sve napore. Sve ostale su u treningu, a vidjećemo koje će od tih 17 biti u Srbiji. Značajno nam je što sa istim snagama i iskustvom više iz prošle godine idemo na šampionat“, zaključio je Adžić.

 

Prije nekoliko mjeseci se mislilo da će Crna Gora na Svjetskom prvenstvu u Srbiji najviše problema imati na poziciji pivota – Ana Đokić je najavila kraj karijere, Suzana Lazović je bila bolesna, a Sari Vukčević je nedostajalo iskustvo.

 

U međuvremenu se sve promijenilo – Đokićeva je potpisala za Vardar, Lazovićeva se oporavila, a druga 21-godišnjakinja iz Podgorice je pokazala kvalitet na Mediteranskim igrama i u dresu mađarskog Erda.

 

Saru ćemo više koristiti nego do sada. Ona je iskoristila šansu na Mediteranskim igrama, a značiće nam još jedna igračica za odbranu i napad. Nadam se da ćemo odigrati makar devet utakmica i za visok ritam nam je neophodno da imamo što više djevojaka u rotaciji“, naglašava Adžić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar