Adžić odredio putnice za Mersin, prilika za mlađe

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 730 pregleda Dodaj komentar

rukometasice-crna goraKao što je i najavio, selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić danas je saopštio konačan spisak igračica, koje će braniti boje naše zemlje na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, od 20. do 30. juna.

 

Od ranije se znalo da će Crna Gora na Mediteranskim igrama nastupiti u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na Evropsko prvenstvo u Srbiji, što pokazuje i spisak na kojem je ispoštovana obaveza da bude barem osam igračica sa EP.

 

U Mersinu, prema očekivanju, neće nastupiti igračice koje su imale najdužu i najnaporniju sezonu, pa su poštedu za ovo takmičenje dobile: Sonja Barjaktarović, Marija Jovanović, Katarina Bulatović i Jovanka Radičević.

 

Prema riječima Adžića, ovu akciju će neplanirano preskočiti i Sandra Nikčević, nova članica mađarskog Vaca, kao i Anđela Bulatović, koja će od sljedeće sezone igrati u slovenačkom Krimu.

 

Sandra neće putovati zbog porodičnih razloga. Anđela je, kao i sve igračice Budućnosti bila planirana za Mediteranske igre, ali je na treninge reagovalo njeno koljeno, zbog čega je potrebno da miruje. Da su zdrave i spremne, sa nama bi u Mersin svakako bile i Suzana Lazović i Biljana Pavićević“, kaže za “Vijesti” Adžić.

 

Crna Gora u Mersin ide sa samo jednim desnim krilom, Radmilom Miljanić.

 

Radom i zalaganjem je i juniorka Marija Mugoša zaslužila da bude u ekipi, ali ona, nažalost, nije bila prijavljena na širem spisku, a kasnije to nijesmo mogli da promijenimo“, dodaje Adžić, koji je veoma zadovoljan radom u proteklih 10-ak dana.

 

Za skoro pola reprezentacije, većinom juniorki, Mersin će biti vatreno krštenje u seniorskom timu.

 

Ovo je prava prilika da mlade igračice iskoriste šanse i daju doprinos reprezentaciji“, zaključio je crnogorski selektor.

 

Reprezentacija u petak završava sa radom u proširenom sastavu, a od ponedjeljka će trenirati ekipa koja putuje za Mersin, uz tri prekobrojne juniorke, Mariju Mugošu, Nađu Pejović i Mariju Kaluđerović.

 

Crna Gora, koja je prije četiri godine u Peskari osvojila bronzu, u Mersinu će igrati u grupi B sa Hrvatskom, Makedonijom i Italijom.

 

Spisak

 

Golmani

Marina Vukčević

Katarina Perović

Marina Kostić

Lijeva krila

Majda Mehmedović

Olivera Vukčević

Dijana Mugoša

Desno krilo

Radmila Miljanić

Lijevi bekovi

Milena Knežević

Ivana Božović

Srednji bekovi

Ivana Božović (eks Stojanović)

Jelena Despotović

Desni bekovi

Jasna Tošković

Andrea Klikovac

Đurđina Malović

Pivoti

Sara Vukčević

Bobana Klikovac

 

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar