Boško Drašković: Privilegija je i čast nositi zastavu svoje zemlje

Vladan
Piše: Vladan 674 pregleda Dodaj komentar

U Bakuu sjutra, svečanom ceremonijom otvaranja (21 sat po loalnom, 18 sati po našem vremenu), počinju prve Evropske igre.

Takmičenje koje se organizuje u prijestonici Azerbejdžana okupiće više od šest hiljada sportista Starog kontinenta. Program je bogat – 20 disciplina, od čega 16 olimpijskih, a nastupi u 11 sportova boduju se, ili donose direktan plasman u Rio 2016. Crna Gora ima predstavnike u devet sportova, a ukupno 55 takmičara naći će se na borilištima.

Mislim da ćemo imati šta da pokažemo, kao i uvijek. Imamo i kandidate za medalju, naši mladi vaterpolisti su među najboljima u svom uzrastu, a vjerujem da može da iznenadi i neko iz drugoh plana“, kaže Andrija Popović, šef misije crnogorskog tima na Igrama u Bakuu.

Organizatori su uradili sve da premijera bude spektakularna.

Iako možda zvuči pretenciozno, ali može se reći da su u pojedinim segmentima i nadmašili Olimpijske igre u Riju. Dobro je što je Azerbejdžan domaćin prvih Igara, jer je očigledno da su sa ponosom prihvatili organizaciju, da su uložili velika sredstva, pa se samo plašim da ne postave previsoke standarde za buduće domaćine“, ističe Popović.

Od naših sportista prvi če na borilišta – u subotu 13. juna – izaći biciklista Demir Mulić i vaterpolo reprezentacija,  koja u 17 i 30 po našem vremenu igra protiv Grčke.

Prvu „obavezu“ imaće, međutim, bokser Boško Drašković, koji će sjutra veče nositi crnogorsku zastavu na ceremoniji otvaranja.

Privilegija je i čast nositi zastavu svoje zemlje na ovako velikom takmičenju. Polaskan sam i zahvalan na ukazanom povjerenju. Na meni je da opravdam povjerenje i u ringu. Daću sve od sebe da ispunim cilj, a moj cilj je uvijek medalja“, rekao je Drašković.

Crnogorske sportiste u subotu ujutro posjetiće i poželjeti im sreću predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

 

 

Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar