Radoslav Batak dobio posao u stručnom štabu tajlandskog kluba

0
2051

Bivši crnogorski reprezentativac Radoslav Batak (37) dobio je posao u stručnom štabu najboljeg tajlandskog kluba Burim junajteda.
Nekadašnji defanzivac završio je igračku karijeru prije godinu i po, a ubuduće će obavljati ulogu prvog asistenta Brazilca Alešandrea Game. Batakovo zaduženje biće rad sa odbrambenim fudbalerima.

Poziv je bio iznenađujući za mene, a dobio sam ga u trenutku dok sam bio u školi za trenere. Nijesam ni imao vremena za razmišljanje, mada nije bilo ni potrebe jer sam odmah prihvatio ovakav izazov. Polako se pakujem, u petak letim za Tajland, a već sjutradan biću na klupi u meču Super kupa sa Bangkok Glasom“, rekao je Batak koji je sa Buriramom potpisao ugovor na godinu.

Iza seba ima bogatu igračku karijeru tokom koje je nastupao za Vojvodinu, Dinamo Moskvu, Ankaraspor, Antalijaspor, Mogren i Tobol. Bio je zapažen i u dresu najboljeg državnog tima u kojem je stigao do srebrnog jubileja 25 utakmica za „hrabre sokole“, uz jedan gol u reprezentativnoj selekciji.

Prije 18 mjeseci prestao je da igra fudbal, a sada se vraća na teren kao pomoćni trener i to u šampionskom klubu Tajlanda.

Ovo mi je prvi posao nakon što sam okončao igračku karijeru, a do njega sam došao zahvaljući agentu Dejanu Vukadinoviću koji ima odlične kontakte na Tajlandu i sve radi pravilno. Konkurencija je bila jaka, ali na kraju sam ja izabran da budem dio tako velikog kluba kao što je Buriram. Uticaja je sigurno imala i moja klupska i reprezentativna karijera, ali i poznavanje engleskog jezika. Istovremeno sam dobio šansu da učim i prenesem svoje znanje koje sam nakupio tokom dugogodišnje igračke karijere. Vjerujem da će ovo biti početak moje uspješne trenerske misije“, poručio je Batak.

U Buriramu ga čekaju poznata lica:

Tamo je trener golmana Zoran Mijanović sa kojim sam igrao u Vojvodini, a takođe i fizioterapeut Zoran Guga kojeg znam od ranije. Uz njih ću se lakše adaptirati. Na aerodromu me čeka Vukadinović koji će mi dati dodatne informacije u vezi kluba“, kaže Batak.

Sve bitne informacije već zna, a od šefa stručnog štaba Burirama čuo je kako ekipa igra.

Razgovarao sam sa glavnim trenerom Gamom i saopštio mi je da ekipa igra u sistemu 3-5-2. Račeno mi je, takođe, da su ciljevi Burirama najveći i da se priznaju samo trofeji. Klub je u posljednje četiri godine osvojio tri titule, a to je i u novom prvenstvu primarni zadatak. Igramo i Ligu šampiona kojoj se pridaje ogroman značaj” zaključio je Batak.

 

 

 

 

Arena