Radivoje Ristanović novi golman rukometne reprezentacije

0
1014

Novo pojačanje naše muške rukometne reprezentacije biće iskusni čuvar mreže njemačkog Balingena Radivoje Rašo Ristanović.

Nakon Vuka Lazovića još jedan Beograđanin će tako 30.aprila najvjerovatnije zadužiti crvenu opremu za duele sa Izraelom u kvalifikacijama za EP u Poljskoj. Rašo je takođe obavio razgovore sa selektorom Obradovićem, te direktorom reprezentacije Petrom Kapisodom, nakon čega je bivši čuvar mreže Lovćena i Partizana predao svu potrebnu dokumentaciju, tako da sada čeka da naša kuća rukometa odradi svoj posao, a interesatno i njegova majka je porijeklom iz Crne Gore (Bogdanović djevojačko prezime).

Prije nedelju dana sam predao sve papire koje su iz RSCG tražili od mene kako bih dobio državljanstvo, tako da se nadam da će ubrzo sve biti riješeno, te da ću nastupati za Crnu Goru i zaista se radujem tome“,kazao je Ristanović, golman njemačkog prvoligaša, koji je ranije nastupao za španske klubove Teukro, Ademar Leon, Portland San Antonio, te katarski Al Ahli.

 

Ristanović će tako vjerovatno biti prva opcija na golu naše reprezentacije s obzirom da se Rade Mijatović nedavno povrijedio, a svakako da se mnogo očekuje i od iskusnog Mila Mijuškovića. Ukoliko sve bude u redu što se papirologije za Ristanovića tiče jasno je da ni ovog puta neće biti mjesta za Nebojšu Simića i Marka Rajkovića, koji su bili sa „crvenima“ na protekla dva velika takmičenja.

 

Iako će se na narednom okupljanju pojaviti pivot Vojvodine Vuk Lazović selektor Ljubo Obradović je dobro razmislio, tako da će ipak za duele sa Izraelom uvrstiti na spisak pivota mađarskog Cegleda Nemanju Grbovića, koji je na proteklim mečevima bio jedan od najboljih igrača u našoj selekciji.

 

 

 

handball montenegro