Nikola Krstović – biser crnogorskog fudbala

0
2008

Mladi i supertalentovani Nikola Krstović, napadač FK Zeta, veliko je otkrovenje za crnogorsku fudbalsku scenu.

Ima 17 godina, a već je pokazao zavidne rezultate u domaćem šampionatu. Samopouzdanje koje pokazuje na terenu odlično prikriva nedostatak iskustva u konkurenciji vrhunskih igrača.

Njegovo umijeće prepoznao je prethodne sezone tadašnji trener kluba iz Golubovaca Duško Vlaisavljević.

Krstović je član mlade reprezentacije Crne Gore. Ozbiljnim radom i nastupom zaslužio je mjesto u našoj selekciji. Blistao je u kadetskom sastavu Zete, zatim sjajnih sedam golova u prvom timu govore o kvalitetu njegove igre. Moramo istaći i pogodak na utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Željezničara.

Uporan, disciplinovan i ambiciozan ima sve predispozicije za ozbiljnu fudbalsku karijeru i buduće mjesto u A timu.

Šta sve možemo očekivati od ovog momka pokazaće vrijeme koje je sigurno pred njim.

 • Kada si počeo da treniraš fudbal?

 

Fudbal sam počeo da treniram sa osam godina. Krenuo sam od pozicije golmana, ali ubrzo trener je primijetio da mogu više i prebacio me u štopera, a potom sam prešao u špica što je bio pun pogodak. Od tog trenutka sve ide savršeno.

 • Kako usklađuješ školske obaveze i trening?

 

Pohađam vanredno trgovinsku školu. Veoma je teško biti redovan učenik i trenirati dva puta dnevno, zbog toga sam u dogovoru sa roditeljima donio takvu odluku.

 • Ko su ti uzori?

 

To su Zlatan Ibrahimović i Robert Levandovski.

 • Kako se snalaziš kao najmlađi igrač u klubu?

 

Moram priznati da mi je početak bio veoma težak. Prešao sam kao jedan od boljih iz kadetske lige u prvi tim, nije bilo lako navići se. Shvatio sam da moram dati sve od sebe na treninzima i utakmicama. Želio sam da budem što bolji kako bih mogao izaći na kraj sa novim izazovom. Svi u ekipi su stariji od mene, ali ja volim da vodim igru na terenu zbog čega i preuzimam veliki teret na sebe. Mislim da sam uspio u tome, što sam i dokazao do sada.

 • Talenat je nesporan, ali za uspjeh je potreban naporan rad. Sigurno da si sada na pravom putu, kako gledaš na to?

 

Svjestan sam da bez treniranja i odricanja ne mogu postići ništa. U periodu kada treniram slabije, odmah osjetim da mi nešto nedostaje. Rad je postao sastavni dio mog života.

 • Čiji savjet uvijek poslušaš?

 

Uvijek poslušam očev savjet zato što se nekada bavio fudbalom.

 • Dva gola u dosadašnjem toku prvenstva, kako si zadovoljan i šta da očekujemo od ekipe Zete?

 

Tačno, ali očekivao sam više kako od sebe tako i od ekipe. Nije počelo kako sam želio, ali podižemo nivo igre iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da ćemo u nastavku pokazati našu pravu igru i da će biti još golova što je nedostajalo u proteklih šest kola.

 • Sjutra ćete ugostiti Mladost, da li ste spremni za taj susret?

 

Za Mladost smo i više nego spremni. Mi smo odmarali tim za prvenstvo, a oni su igrali Kup protiv nas sa najjačim sastavom, iz tog razloga mislim da će naša svježina doći do izražaja.

 • Koji su tvoji ciljevi?

 

Želio bih da do kraja godine ostanem u Zeti, a nakon toga da odem u neku bolju i jaču ligu u kojoj bih mogao da napredujem.

 • Reprezentacija kao još jedno iskustvo za tebe?

 

Za mene je reprezentacija sve! Igrati za svoju zemlju je velika čast. Sanjam da jednog dana igram za naš prvi tim.

 • Nastup za mladu selekciju, utisci?

 

Debitantski nastup za mlade, dva gola u meču protiv Slovenije mislim da nije moglo biti bolje i ljepše. Na turniru u Ukrajini dobio sam priznanje za najboljeg strijelca iako sam četiri godine mlađi od ostalih.

 

 

Autor – Dijana Fuštić