“Fudbal za prijateljstvo” u posjeti COK-u

0
904
Foto: fkbuducnost

U okviru planiranih aktivnosti povodom projekta „Fudbal za prijateljstvo“ koji se održava pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom, zvaničnog partnera FIFA Svjetskog prvenstva 2018, ekspedicija FK Budućnost boravila je u zvaničnoj posjeti Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK), gdje ih je primio predsjednik Dušan Simonović.

Mladi fudbaler Nenad Krivokapić predstavljaće FK Budućnost na turniru prijateljstva, kao član jednog od 32 Tima prijateljstva zajedno sa vršnjacima iz cijelog svijeta.

Gospodin Simonović izrazio je zahvalnost što je klub odabrao COK da bude dio globalnog projekta „Fudbal za prijateljstvo“, koji obuhvata mlade širom svijeta u promovisanju najvažnijih vrijednosti čovječanstva među svojim vršnjacima – prijateljstva, jednakosti, mira i poštovanja između različitih zemalja i nacija.

Olimpijski duh promoviše pomenute vrijednosti koje se podudaraju sa projektom “Fudbal za prijateljstvo” i s tim u vezi izražavam dodatno zadovoljstvo što je ekspedicija Budućnosti naš gost. Vjerujem da će naš mladi Nenad Krivokapić u karijeri biti predstavnik Crne Gore na Olimpijskim igrama i osjetiti duh olimpizma”, rekao je između ostalog Simonović.

Mladi fudbaler Nenad Krivokapić je na kraju uručio narukvicu prijateljstva gospodinu Simonoviću