Zoran Roganović ostaje selektor Crne Gore!

Ognjen
Piše: Ognjen 18 pregleda Dodaj komentar
Foto: Reuters

Zoran Roganović ostaje selektor muške seniorske reprezentacije Crne Gore.

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore na predlog predsjednika Petra Kapisode, donio je odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora sa stručnjakom koji je klupu preuzeo u avgustu 2018. godine, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, sa „lavovima“ ostvario najbolji rezultat na šampionatima Starog kontinenta osvajanjem 11. mjesta.

„Iskazao bih zahvalnost Upravnom odboru savezu na čelu sa predsjednikom Kapisodom na povjerenju. Veoma je važno da imamo kontinuitet i da nastavljamo da radimo, jer je potencijal ove generacije zaista veliki. Radujem se nastavku saradnje sa momcima, uvjeren da ćemo biti još bolji u narednom periodu. Napravili smo iskorak na posljednjem Evropskom prvenstvu i sada imamo veliku odgovnost, jer u baražu u aprilu, želimo da izborimo učešće na Svjetskom prvenstvu. Bez obzira na to da li će protivnik biti Bosna i Hercegovina ili Grčka, nema prostora za strah, već moramo da još jednom nadmašimo sebe i pokažemo pravo lice. Razlog više je činjenica da ćemo revanš igrati pred našim navijačima, koji su se sigurno uželjeli utakmica nacionalngo tima, kao što i ekipa s nestrpljenjem čeka duel u sjajnoj atmosferi koju oni uvijek prirede. Vjerujem da ćemo u aprilu odraditi ono što se od nas očekuje, a nakon toga u januaru naredne godine, na Svjetskom prvenstvu, nastaviti da gradimo put ka samom vrhu rukometne scene. Prethodno, od 14. do 20. marta očekuje nas okupljanje u okviru EHF sedmice, kada ćemo odraditi testiranja i pokušati da odigramo jedan ili dva kontrolna meča, kako bi probali neke stvari pred baraž za Svjetsko prvenstvo, jer ćemo u aprilu imati samo dva dana zajedničkog rada pred ključne mečeve u ovoj godini“, kazao je selektor Roganović u izjavi za zvanični sajt Saveza.

Upravni odbor Saveza je inače, jednoglasno podržao predlog predsjednika Kapisode.

„Uzimajući u obzir odlične rezultate u mandatu selektora Roganovića, činjenicu da u državnom timu imamo sjajnu atmosferu, te posvećenost i profesionalnost šefa stručnog štaba, predlažem da Upravni odbor Saveza donese odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora“, navodi se u predlogu.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar