Zlatičanin: Ponovo vjerujem u sebe, spreman sam za najveću scenu

Dejan Zlatičanin boriće se u noći između četvrtka i petka u Njujorku protiv Meksikanca Roberta Ramiresa u drugom meču nakon što je u januaru prošle godine izgubio šampionski pojas u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

Poraz od Majkija Garsija poljuljao je samopouzdanje, priznao je crnogorski Dinamit u razgovoru za američke medije. Bilo mu je, kaže, potrebno nekoliko mjeseci da ga preboli, u čemu je uspio “uz pomoć porodice i prijatelja”.

Sada je sve u redu, a velike zasluge za to pripadaju njegovom novom treneru Badiju Mekgirtu.

“Prija mi saradnja sa Badijem. On zna šta radi. Sada ponovo vjerujem u sebe i spreman sam da se vratim na najveću scenu“, kazao je Zlatičanin.

Zlatičanin je svjestan da je put povratka dug, da je trijumf nad Evinsonom Ererom u povratničkoj borbi bio samo početak. Naredni korak je duel sa Ramiresom (17-2-1, 12 KOs) u “Melrose Ballroom” areni u Njujorku.

Njegov agent Aleks Vajsfild je uvjeren da su treninzi sa Mekgirtom u Los Anđelesu od Zlatičanina “napravili” boljeg borca.

“Badi sa njim radi na defanzivi. Pokušavamo da promijenimo njegov stil, koji je isključivo napadački. Sada je bolji i defanzivno, što je neophodno s obzirom na to da je niži od većine boraca”, objasnio je Vajsfild.

“Dejan može da bude ozbiljna prijetnja i da ponovo postane svjetski šampion. Udara sa obje ruke, a sada je i mudriji u ringu, ne oslanja se samo na jedan udarac, na nokaut“, naglasio je Vajsfild.

Promoter Lu Dibela, koji vodi računa o Zlatičaninovoj karijeri, smatra da bi Dinamit uskoro mogao da bude izazivač – za to je neophodna pobjeda nad Ramiresom.

“Nakon tog meča, do kraja godine ću se boriti u tzv. eliminatorskoj borbi za titulu. Vjerujem u sebe, spreman sam da uđem u ring sa bilo kojim šampionom – Lomačenkom, Beltranom, pobjednikom meča Garsija – Ister… Najviše bih volio da se ponovo  sastanem sa Majkijem, da pokažem da to samo nije bila moja noć“, rekao je Zlatičanin.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button