Zlatičanin bez šansi u borbi za silver pojas, Abdulajev bolji od bivšeg svjetskog prvaka

Dejan Dinamit Zlatičanin doživio je novi poraz, pošto je u Jekaterinburgu jednoglasno izgubio od Rusa Zaura Abdulajeva u borbi za WBC silver internacional titulu lake kategorije.

Abdulajev je dominirao naročito do osme runde, kada se Zlatičanin uglavnom branio. Neuspješno!

Koristeći prednost dužih ruku, 12 centimetara viši rival je prednim direktima Zlatičanina primoravao da podigne gard a onda je Abdulajev pogađao lijevim krošeom u tijelo, često nakon toga i desnim aperkatom i samo nevjerovatnom izdržljivošću 37-godišnji Zlatičanin je ostao na nogama do posljednjeg gonga 12 runde.

Ipak, nije mogao izbjeći ubjedljivu pobjedu 10 godina mlađeg rivala, koji je na sudisjkim listama imao od 10 do sedam bodova prednosti.

“Odlično sam boksovao, naročito nakon treće runde. Moj rival je veliki borac, bio je svjetski prvak i pokazao je nevjerovatnu izdržljivost. Pobjeda mi je vratila pojas ali i nove prilike da se borim za svjetsku titulu”, kazao je Abdulajev.

On je slavio 14. pobjedu uz poraz od aktuelnog WBC prvaka Amerikanca Devima Hejnija u Njujorku.

Zlatičanin je pokazao zavidnu fizičku pripremljenost ali mu je bio vidan nedostatak eksplozivnosti koji ga je krasila do osvajanja svjetskog trona 2016. godine. On je bez meča bio od 10. novembra 2019. godine u Podgorici, kada je jednoglasnom odlukom sudija, pobijedio Rusa Višana Murzabekova.

Nekadašnji WBC šampion na profesionalnom ringu ima 24 pobjede, sada i tri poraza.

Izvor
Vijesti.me

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button