Žakelj: Čestitam momcima na pristupu, vrlo bitna pobjeda

Trener SC Derbija Andrej Žakelj je bio zadovoljan nakon pobjede nad Cibonom (93:87), trećom u pet kola ABA lige.

– Čestitam momcima na pristupu. Nismo krenuli kako smo se dogovorili, odbrambeno premalo agresivno, nije bilo fokusa u zatvaranju skoka, što nam je pravilo probleme. Kad smo eliminisali taj problem, imali smo kontrolu utakmice i sasvim zasluženo pobijedili. Pad koji se dogodio na kraju sam očekivao i ranije, ali smo izdržali do kraja. Za nas vrlo bitna pobjeda, idemo dalje – rekao je Andrej Žakelj.

U timu večeras nije bilo Vasilija Baćovića.

Baćović je povrijedio leđa sinoć na treningu, ne znam koliko je ozbiljno. Vidio se problem u skoku bez njega – rekao je Žakelj, koji vjerovatno neće moći da računa na Baćovića ni protiv Krke u narednom kolu.

Predstavnike medija je interesovalo i stanje sa Aleksom Ilićem, koji je trebao da bude značajno pojačanje za „studente”. Međutim, još se nije oporavio od operacije koljena.

– Sa nama je, imao je povredu koljena. Iznenadilo me je pitanje. Individualno radi, ostalo ja ne znam – istakao je Žakelj.

Trener Cibone Vladimir Jovanović je pohvalio rivala.

– Čestitam SC Derbiju na pobjedi, iskoristio je svoje prednosti. Otvorio je utakmicu sa pet vezanih šuteva za tri, razigrao se i poslije da je bilo teško stići. U nekim statističkim parametrima smo bili dobri, ali smo bili previše agresivni, dozvolili 40 bacanja, što je domaćin iskoristio… SC Derbi ima status novajlije, ali svi znamo ko su Megi, Vinjales, gdje su igrali, kakav je igrač Kamenjaš, pa Pavlićević… Malo je neozbiljno da kažem da je to ekipa koja je neiskusna i koja nema kvalitet. Nije važno što se prvi put takmiče u ABA ligi, jer su iskusni, ima tui dosta talenata, tako da meni nije iznenađenje što igraju dobro – rekao je srpski stručnjak na klupi Cibone.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button