Vuković: Hvala Dušanu Simonoviću, koji je uvijek vjerovao u mene

Ognjen
Piše: Ognjen 209 pregleda Dodaj komentar
Dušan Simonović i Marija Vuković, Foto: COK

Marija Vuković je prije 11 godina bila crnogorska sportska princeza, a danas je postala kraljica – dobila je nagradu za najbolju sportistkinju Crne Gore u 2021. godini.

Pamtiće je po učešću i sjajnoj predstavi na Olimpijskim igrama, plasmanu u finale skoka u vis, gdje je imala četvrti rezultat (196 centimetara), a zbog većeg broja pokušaja zauzela deveto mjesto.

“Ovo je velika nagrada za sve, ogromna je čast biti najbolji sportista svoje zemlje. Ovim sam, na neki način, uspjela da opravdam očekivanja koja su me pratila svih ovih godina”, kazala je Marija nakon proglašenja.

Nagrada joj je uručena na svečanosti u Vili Gorica.

“Divan je osjećaj, a mislim da je ovo i neki novi početak”, kazala je.

Marija Vuković je 2010. godine bila juniorska šampionka svijeta, dugo se čekao njen novi istorijski let.

“Sada sam svjesnija kao osoba, prije 11 godina sam bila svjetska šampionka, a nisam znala za šta sam sposobna, nisam znala ni šta je skok u vis“, rekla je Marija.

„Mučila sam se, bilo je uspona i padova. Sada sam pokazala i sebi i svima da mogu“.

“Hvala Dušanu Simonoviću, koji je uvijek vjerovao u mene, koji me podržavao, iako nisam bila na Olimpijskim igrama sve do Tokija. Drago mi je da se isplatilo i čekanje i očekivanja”, naglasila je.

Sa mnogo motiva dočekuje sljedeću sezonu.

„Cilj i želja je da do kraja karijere preskočim dva metra. Radim na tome, sve ide kako treba, nadam se da će uskoro doći i taj rezultat“, zaključila je Marija Vuković, uz još jedan cilj – da nastupi i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Pored Marije kandidati za ovu nagradu bili su Jovanka Radičević, Jelena Maksimović, Vojin Ćaćić, Miroslav Vujović, Jovica Marković i Stefan Vukotić.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar