Vujošević zbog transplantacije bubrega privremeno napustio trenerski posao

Ognjen
Piše: Ognjen 239 pregleda Dodaj komentar
Foto: novovrijeme.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević saopštio je da će se zbog transplantacije bubrega na neko vrijeme povući iz trenerskog posla.

Iskusni stručnjak najavio je da će 30. jula početi ispitivanja oko transplatacije jednog bubrega u njegov organizam.

“Obavještavam javnost da sam juče dobio informaciju o tome da će proces transplatacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine. Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći.

Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svjestan zahtjevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svjestan neizvjesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rješenjima”, poručio je Vujošević.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar