Vujošević neće u Olimpiju: “Trenutno sam posvećen samo reprezentaciji”

Ognjen
Piše: Ognjen 168 pregleda Dodaj komentar

Crnogorski stručnjak i selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević odbacio je i najmanju mogućnost da postane savjetnik u Olimpiji izjavivši da je posvećen isključivo “zmajevima” u vjerovatno ključnom periodu kvalifikacija za Mundobasket.

Prema njegovim riječima, “zmajeve” očekuje vjerovatno najvažniji period u kvalifikacijama za plasman na Mundobasket 2019. godine u Kini.

“U pitanju su mečevi protiv Belgije i Rusije i svu energiju moramo da usmjerimo prema tome. Priče oko mog angažmana u Olimpiji definitivno nisu tačne”.

Ljubiteljima košarke u bivšoj Jugoslaviji odmah je bilo jasno da od zajedničkog angažmana Radonjića i Vujoševića u ljubljanskom klubu neće biti ništa, a jedan od razloga je i što dvojica crnogorskih stručnjaka nisu u dobrim odnosima već dugi niz godina.

Najprije će BiH odmjeriti snage sa Belgijom 22. februara, a tri dana kasnije će gostovati u Rusiji.

“Utakmica protiv Belgije odlučuje da li ćemo se plasirati u naredni krug kvalifikacija. Imamo mlad tim, ekipu u stvaranju i pokušaćemo da napravimo odličnu atmosferu, sinergiju sa navijačima i da se dobro spremimo za taj meč, onoliko koliko je moguće u tih šest dana koliko ćemo biti na okupu. Nadam se da ćemo se na kraju radovati i dobiti tu utakmicu, ali u sportu je zaista teško baviti se bilo kakvim prognozama. Belgija je izuzetno kvalitetna i mogu reći da se u BiH pogrešno stvara slika da smo mi favoriti u tom meču. Napravljen je korak naprijed kad je riječ o atmosferi oko reprezentacije, u nekim mečevima je atmosfera bila stvarno dobra, ali to je još mali napredak. Moramo više ako želimo dobre rezultate”, rekao je iskusni trener.

O meču sa Rusima, koji su pobijeđeni u Sarajevu, Vujošević je istakao da je “zbornaja” apsolutni favorit i da je sa psihološkog aspekta jedan od lakših.

“Mene od njihovog tima najviše brine komplikovano putovanje koje ćemo morati da prođemo. Iz Sarajevo idemo do Beča, iz prijestonice Austrije letimo u Moskvu, a iz ruskog glavnog grada čarter letom idemo u Perm. Zaista mi nije jasno što se utakmica igra u ovom gradu, ali na to ne možemo da utičemo”, podvukao je, između ostalog, Vujošević.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar