U Podgorici drugi čin velikog derbija

Pobjeda Budve u prvoj utakmici finala plej-ofa, samo je potvrdila dominaciju prošlogodišnjeg šampiona i ovogodišnjeg osvajača Kupa. Doduše, Budućnost Volley je, predvođena Đorđem Jovovićem, pružila neuporedivo jači otpor nego u borbi za trofej u Kupu, ali taj otpor bio je dovoljan samo za jedan set, a ukupno drugi protiv istog protivnika ove sezone. Ostaje da se vidi da li će biti još jači u drugom susretu, koji se igra u petak, 9. aprila od 17.30 časova u Sportskom centru “Morača” u Podgorici.

“Odigrali smo bolje nego u finalu Kupa, sa više želje i energije, ali ima još puno prostora za poboljšanje igre. Uglavnom smo jurili rezultat u setovima, a u momentima kad smo ih stizali zbog velikog utroška snage i energije padala nam je koncentracija, što je iskusni sastav Budve koristio i kažnjavao nas. Nisam nezadovoljan, ali prijem nam nije bio najbolji, dozvolili smo protivniku puno asova. Nadam se da ćemo u našoj dvorani to popraviti”, ističe trener Budućnost Volley-a Zoran Vukčević.

Na drugoj strani Budvani idu dobro poznatom i utabanom stazom ka novom peharu, a sve prepreke na tom putu bez problema preskaču. Nosioci igre u sjajnoj su formi i čini se da samo od njihovog izdanja, a ne od snage protivnika, zavisi kakav će biti ishod bilo koje finalne utakmice.

“Ovogodišnji rezultati izgradili su nam samopouzdanje, što je vjerovatno uticalo da prilično ležerno počnemo. Nismo dobro otvorili utakmicu. Takav pristup rezultirao je velikim brojem direktnih grešaka, što je ekipa Budućnosti iskoristila u drugom setu i taj dio igre riješila u svoju korist. Nakon toga u trećem i četvrtom setu znatno smo popravili servis, na taj način uspjeli smo odaljiti protivnika od mreže, što nam je donijelo određen broj poena iz bloka i kontranapada. Takva igra omogućila nam je da utakmicu riješimo u svoju korist. Budućnost je pokazala da može biti ravnopravan takmac. Siguran sam da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica u Podgorici. Povoljna okolnost je ta da smo prvu utakmicu odigrali na svom terenu i ona predstavlja sjajnu opomenu pred gostovanje. Neizvjesne utakmice neophodne su za razvoj mladih igrača i iskreno se radujem takvim susretima. Ipak, vjerujem da ukoliko budemo na visini zadatka, neće biti iznenađenja”, kazao je trener Budve Miloš Marković.

Finale se igra do tri pobjede.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button