Tekbol turnir u nedjelju u Luštici

U saradnji sa kompanijom Luštica Development AD Tivat, Tekbol savez Crne Gore, u nedelju, 24. jula, organizuje „TEQ Luštica Bay“ – turnir u tekbolu.

 

Riječ je o prvom turniru ljetnje turneje – „Teqball Montenegro Summer Tour 2022“ koja će se u periodu jul-septembar realizovati u Crnoj Gori, pod pokroviteljstvom Međunarodne tekbol federacije – FITEQ.

 

,,Tekeri”, kako se popularno nazivaju tekbol igrači, u Luštici će se nadmetati u dubl kategoriji. Kotizacija za učešće u turniru je besplatna, a organizatori su obezbijedili dresove za sve takmičare, kao i nagradni fond od 1000€.

 

Iz Tekbol saveza su saopštili da je za kratko vrijeme od osnivanja ovog saveza u Crnoj Gori urađeno jako puno na planu promocije i razvoja tekbola.

„Veliki broj realizovanih aktivnosti u vidu edukacija stručnih lica, otvorenih treninga, promocija, donacija tekbol stolova, nastupa reprezentacije na turniru Svjetske tekbol serije, kao i turnira u filmskom studiju ,,Dragutinović” i u Bijelom Polju, ohrabruju nas da nastavimo još dinamičnije i kroz ljetnju tekbol turneju dodatno popularizujemo tekbol sport u svim djelovima Crne Gore i među svim uzrasnim kategorijama.”

Dodatno su istakli da su jako zahvalni kompaniji Luštica Development na kontinuirano dobroj saradnji i podršci od samog početka što je sada konkretizovano i kroz organizaciju tekbol turnira.

A i nakon turnira, tekbol će se igrati na sportskim terenima u Luštici Bay.

„Radujemo se što smo dobili priliku da predstavimo pravu novinu na sportskoj sceni Crne Gore, a vjerujemo da ćemo stvoriti još jedno sjajno mjesto za igru i zabavu u našem naselju. Tokom turnira, svi zainteresovani gosti i posjetioci će moći da isprobaju svoje sposobnosti u novom sportu, a po završetku takmičenja jedan tekbol sto ostaje u vlasništvu Luštice Bay. Nadalje će tekbol biti uvršten kao redovni sadržaj na sportskim terenima Centrala, čime ćemo ponuditi još jednu dodatu vrijednost našim gostima. Na ovaj način nastavljamo svoje opredijeljenje da sport čini sastavni dio našeg koncepta zdravog života, po mjeri savremenog čovjeka”, rekla je Sonja Banićević, supervizor događaja u Luštici Development.

Turnir će se održati na sportskim terenima u Luštici Bay Centrale, a početak programa u nedelju, 24. jula, zakazan je za 17h.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button