Šuljagić: Evropska liga najveći izazov do sada

Redakcija
Piše: Redakcija 211 pregleda Dodaj komentar

luka suljagicNajbolji crnogorski odbojkaši pripremaju se u Budvi za debitantski nastup u Evropskoj ligi, takmičenju koje će “crveni” otvoriti na turniru u Mađarskoj, od 15 – 17. juna, u grupi u kojoj su pored domaćina još Španija i Češka.

 

Takmičenje u kojem će Crna Gora prvi put nastupati biće naporno (turniri se igraju svakog vikenda, praktično cijeli mjesec), ali i sjajna prilika za kaljenje mlađih igrača i sprovođenje u djelo zamisli novog selektora Nikole Matijaševića.

 

Zato igrači pripreme u Budvi, nakon neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na turniru u Skoplju i koriste za upoznavanje sa radom i idejama novog selektora.
Iako nismo preterano dugo zajedno, čini mi se da se jako brzo privikavamo na novog selektora, a isto tako i on na nas. Za očekivati je da saradnja među nama iz dana u dan bude sve bolja i lakša – kaže za naš portal iskusni srednji bloker reprezentacije Luka Šuljagić.

 

Kakva su očekivanja od Evrolige i prvog turnira u Mađarskoj?
Što se tiče naše reprezentacije, Evropska liga je najjače i najozbiljnije takmičenje u kom ćemo učestvovati, zato bi bilo nezahvalno obećavati visok plasman (tu mislim na finalni turnir), što ne znači da se potajno ne nadamo tome. Prvi turnir je jako bitan, sigurno je da će ekipa koja poslije prva 3 meča bude imala najviše pobjeda imati i psihološku prednost za naredne turnire.

 

U reprezentaciji u odnosu na Makedoniju nema tehničara Dabovića i primača Marka Bojića, tu je nekoliko novih mladih igrača, ali ponovo i Vojin Ćaćić i Božidar Ćuk.
Manje – više je zdravstveni bilten dobar. U ovom momentu svi pružaju 100%, osim Ćulafića koji ima poseban režim treninga i koji uz pomoć terapija pokušava da sanira povredu ramena – dodaje Šuljagić.
Odbojkaši do sada nisu ostvarili neke zapaženije rezultate, nerijetko nisu uspijevali da ispune očekivanja, Savez se „tražio“ sa mnogim selektorima, ali Šuljagić vjeruje da je ovo tim za veće domete nego što je ostvario do sada.
Crnogorska odbojka se do sada ne može pohvaliti uspjesima, ali se iskreno nadam da se to u budućnosti može promijeniti. Sa nama na pripremama su neki dosta mladi igrači, u kojima leži ogroman potencijal koji „samo“ treba iskoristiti. Veliku šansu vidim u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Plasman na EP bi promijenio dosta toga, na bolje naravno.

 

Šuljagiću je istekao ugovor sa Budvanskom rivijerom, a tek treba da pronađe novi angažman.
Što se tiče naredne sezone još uvijek ne mogu ništa konkretno o tome reći. Ugovor sa Budvanskom rivijerom mi je istekao, tako da sam trenutno slobodan igrač – kazao je iskusni srednjak.

 

 

Ekipa će trenirati u Budvi sve do početka prvog turnira koji se igra u Mađarskoj (15, 16. i 17. juna).

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar