Stale na korak od iznenađenja: Minimalan poraz Crne Gore u Atini

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore odigrala je u Atini veoma dobru partiju, ali nije imala sreće da izbjegne poraz od Grčke – 1:0.

Naša selekcija posebno dobro odigrala je drugo poluvrijeme, u kojem je nekoliko puta opasno zaprijetila golu domaćina.

U 49. minutu kapiten Slađana Bulatović je bila u dobroj poziciji, zatim je dobar pokušaj imala i Jasna Đoković u 56. minutu. Tri minuta kasnije ponovo je pokušala Bulatović, da bi period ofanzive Crne Gore donio i opasan šut Medine Dešić u 66. minutu.

Do kraja meča Đoković je imala još par pokušaja, ali je Grčka bila ta koja je stigla do gola, pokazaće se i pobjede. Pogodak vrijedan tri boda postigla je Eleni Marku u 84. minutu.

– U prvom poluvremenu Grkinje su imale veći posjed, ali smo mi dobro stajali na terenu, tako da je igra bila ravnopravna. U drugom dijelu nijesmo iskoristili našu bolju igru, imali smo nekoliko prilika da postignemo pogodak, a na kraju smo ga primili iz jedine situacije pred našim golom u drugom poluvremenu. Bitno je da kao ekipa napredujemo iz utakmice u utakmice, a rezultati će doći sami po sebi, rekao je Ivan Tatar, asistent u stručnom štabu selektora Mirka Marića.

Posljednji meč u ovom kvalifikacionom ciklusu Crna Gora će odigrati 1. decembra protiv Ukrajine u Poltavi.

GRČKA – CRNA GORA 1:0

Strijelac
1:0 – Marku 84′

Grčka: Adi Papakonstantinu, Marija Mitku, Tenija Zerva (od 63. Grigorija Puliu), Eleni Kakambuki, Danaj Eleni Sidira, Eleni Marku, Atanasija Moraitu (od 72. Natalija Hacijanidu), Anastasija Gacu, Joana Hamalidu (od 72. Beatriki Sari), Marija Paterna (od 46. Erini Nefru), Kristina Kokovijadu (od 62. Anastasija Spiridonidu).

Crna Gora: Ivana Čabarkapa, Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Tatjana Đurković, Slađana Bulatović, Jasna Đoković, Medina Dešić (od 86. Jelena Vujadinović), Armisa Kuč (od 46. Anđela Tošković), Jelena Karličić, Helena Božić, Darija Đukić.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button