Spisak igrača za Svjetsko prvenstvo: Mlade “ajkule” krenule u Češku

Trener mlade vaterpolo reprezentacije Crne Gore Miodrag Mirović, nakon završnih priprema u Kragujevcu, saopštio je spisak od 13 igrača za Svjetsko prvenstvo u Češkoj koje je na programu od 28. avgusta do 5. septembra. Naša selekcija danas putuje za Prag.

Na spisku su: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Vasilije Radović, Andrija Korać, Marko Milić, Danilo Radović, Marko Mršić, Vuk Drašković, Uros Vučurović, Đorđije Stanojević, Miroslav Perković, Jovan Vujović, Petar Vujošević.

„Spremni čekamo start Svjetskog prvenstva za dva dana u Pragu. Imali smo dobre pripreme u Kragujevcu, gdje smo radili na tim nekim taktičkim zamislima. Ekipa je u dobroj formi, atmosfera je dobra, i ekipa je spremna da pruži maksimum u svakom meču. Kao što sam rekao, izuzetno jako takmičenje, gdje čak sedam, osam reprezentacija želi do medalje. Dobro je što nas na startu čeka duel sa Južnom Afrikom, lakši trening, a onda imamo dva dana pauze da se pripremimo za utakmicu sa aktuelnim prvacima svijeta, selekcijom Grčke, koja je jedan od glavnih kandidata za zlato. Za kraj grupe je i duel sa Kazahstanom, i onda kreće eliminaciona faza, ali idemo meč po meč“, poručio je trener Mirović.

Crna Gora je u grupi D sa selekcijama Južne Afrike (28. avgust 16:30h), Grčke (31. avgust 09:00h) i Kazahstana (01. septembar 16:30h). U grupi A su Italija, Hrvatska, Rusija, Uzbekistan i Argentina. U grupi B su Španija, Srbija, SAD, Slovačka i Češka, a u grupi C su Mađarska, Njemačka, Brazil i Egipat. Pobjednik grupe direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe u osminu finala.

Pored trenera Mirovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Uglješa Brguljan i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović i tehnička podrška Vasko Vučković.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button