Slobodan Bojić karijeru nastavlja u Kini

Vladan
Piše: Vladan 137 pregleda Dodaj komentar
FOTO: Darko Braič

Slobodan Bojić karijeru nastavlja u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu – primač servisa naše odbojkaške reprezentacije je potpisao ugovor sa kineskim klubom iz Nanđinga, glavnog grada pokrajine Đangsu.

“Klub se zove Broadcast TV Cat, prošle sezone je bio peti u prvenstvu. Klubovi u Kini mogu da angažuju najviše dva stranca. Ja sam prvi u istoriji kluba, a očekuje se dolazak još jednog, što govori da klub ima ambiciju da ove godine napravi bolji rezultat i plasman nego prethodne. Izuzetno sam zadovoljan uslovima i prijemom, kao i ambicijom kluba, što će biti i za mene dodatni motiv. Naravno, i finansijski dio ugovora je nešto čime sam u potpunosti zadovoljan“, kaže Bojić za “Vijesti”.

Slobodan je najmlađi od trojice odbojkaške braće Bojić, mlađi od Marka i Vladimira. Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, u nekadašnjem Nik voleju, klubu koji je osnovao i tada vodio njegov otac Slavko, takođe nekadašnji odbojkaš (danas trener ženskog tima Nikšića).

Iz Nikšića je, kao i njegova braća, prvo došao u Budućnost, a onda je igrao za katarski Al Rajan, Budvansku rivijeru, kazahstanski TNK Kazhrom, te u dva navrata za Sfaksijen iz Tunisa.

Prošle sezone je igrao za tri kluba – počeo je u Jedinstvu iz Bijelog Polja, potom je otišao u Ribnicu iz Kraljeva, a od januara do kraja sezone je bio u Saudijskoj Arabiji, u Al Ahliju.

Kina je novi izazov za našeg odbojkaša, a u novom klubu je, kako kaže, odlično prihvaćen odmah po dolasku, kada je nakon šest dana uspješno prošao probni period.

“Ovo može biti prekretnica u mojoj karijeri, pa ću se truditi da odigram dobro i zadržim se što duže u Kini“, dodao je Bojić.

Bojić je u avgustu imao obaveze u reprezentaciji, koja nakon četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima tri pobjede i poraz, i trenutno je na mjestu koje vodi na Evropsko prvenstvo. Odluka, ipak, pada u januaru, kada su na programu mečevi sa Slovačkom u gostima i Moldavijom kod kuće.

“Zadovoljan sam. Iako sam propustio dobar dio priprema, jer sam bio u Kini, za svoje saigrače imam samo riječi hvale. Poslije malog “kiksa” u Moldaviji, gdje nismo opravdali ulogu favorita, uspjeli smo sa tri vezane pobjede i maksimalnih devet bodova da zauzmemo prvo mjesto u grupi. Sada imamo ogromnu šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, koje Crna Gora sanja još od nastanka nezavisne države. U januaru nas očekuju još dva meča, protiv Slovačke i Moldavije, i praktično sa jednom pobjedom, obezbjedićemo učešće na Evropskom prvenstvu. Vjerujem u ekipu i siguran sam da možemo da napravimo istorijski uspjeh“, zaključio je Bojić.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar