Škerović zadovoljna urađenim: Bićemo spremni za Eurobasket

Ženska košarkaška selekcija ušla je u završnu fazu priprema za Eurobasket.

Ekipa je kompletirana, još ima malih problema sa povredama, ali sve ide u dobrom smjeru. Dubljević i Jovanović bile su van tima zbog povreda, Živaljević je imala pozitivan test na Kovid 19, a Gatling se kasnije priključila zbog obaveza.

“Zadovoljna sam svim urađenim dosad, od početka smo bili bez četiri igračice, već od ponedjeljka krenuli smo u punom sastavu, još čekamo Jelenu Dubljević, ali tu su Gatling i Jovanović koje su se priključile i treniramo već sad sa čitavom ekipom”, kazala je selektorka Jelena Škerović.

Energija na treninzima daje dosta razloga za optimizam dvije sedmice pred početak Eurobasketa.

“Stvarno sam prezadovoljna i drago mi je što sam zatekla po dolasku iz kluba cure koje su spremne za rad sa nekom novom energijom i presrećna što je tako. Stvarno je dobar osjećaj biti dio svega ovoga, spremamo se, dajemo maksimum na svakom treningu i vjerujem da ćemo biti spremni za Eurobasket”, ističe Jovana Pašić.

Odigrana su četiri meča protiv Slovenije i Hrvatske. Bilo je uspona i padova, ali u oslabljenom sastavu pružio je podmlađeni tim dobre partije.

“Zadovoljna sam, rezultatski ne, ali zadovoljna sam prikazanom igrom u tim pripremnim utakmicama, prvenstveno zalaganjem, energijom i željom. Treninge koje smo imale prije tih utakmica iskoristile smo u dobrom pravcu, djevojke su pokazale određeni kvalitet i ono što je meni cilj da vidim iz godine u godinu da napreduju, vidjela sam taj pomak i za buduća okupljanja i akcije, one će biti nosioci igre, sada znamo koliko na njih možemo da računamo na Eurobasketu”, prokomentarisala je selektorka učinak u prijateljskim duelim.

U našem taboru vjeruju da je dovoljno vremena da se pripreme za šampionat, a završne provjere biće mečevi sa BiH u Podgorici 5. i 6. juna.

“Mora da bude dovoljno vremena za pripremu. Djevojke i same shvataju da je sad već potreban povećan rad na treningu, povećana koncentracija. Igračice koje su nam nedostajale su iskusne i kvalitetne, tako da im neće biti problem da usvoje ovo što smo dosad radile, takođe ostale igračice su u dobroj formi, tako da mislim da neće mnogo trebati da pronađemo tu pravu hemiju s obzirom na to da je isti sastav ekipe iz februara, mislim da smo u dobroj poziciji”, kaže Škerović, a Pašić dodaje:

“Sigurno je dovoljno vremena da se spremimo za Eurobasket. Djevojke koje su kasnije stigle su dovoljno iskusne, tako da zaista vjerujem da će sve biti OK, da ćemo biti spremne”.

Želja je u našem taboru da se igra kao protiv Švedske u kvalifikacijama za Eurobasket. Naš sastav je u meču odluke za plasman na prvenstvo kontinenta savladao jednu od boljih reprezentacija Evrope.

“Vjerujte mi da je utakmica sa Švedskom nam dobrodošla i poslužila nam da imamo dosta samopouzdanja. Mi smo zaista vjerovali da možemo da pobijedimo i to smo pokazali, a mislim da kad smo pobijedili takvu Švedsku možemo da igramo sa svima, jedino volja i energija da budu na nivou i to je to”, zaključuje Pašić.

Naše reprezentativke na Eurobasket putuju 14. juna.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button