Škerović: Dan odmora maksimalno iskoristiti za nastavak šampionata

Ženska seniorska reprezentacija sa druge pozicije izborila je plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva u Rumuniji i Mađarskoj – izabranice Momira Milatovića u posljednjem kolu grupe A, u Temišvaru su poražene od selekcije Francuske 79:67 (26:16, 21:20, 20:13, 12:18).

Na šampionatu je utorak slobodan dan, a druga faza počinje u srijedu, kada će Crna Gora igrati protiv drugoplasiranog tima iz grupe B.

Mislim da smo sa previše respekta ušli u utakmicu. U prvoj četvrtini smo primili 26 poena, praktično bez faula i bez agresivnosti što je bilo neophodno i što smo dogovorili prije meča. Gruda je bila nezadrživa za našu odbranu i Francuska je već poslije prvih deset minuta imala dvocifrenu prednost, koju su održavali do kraja. Bilo je momenata kad smo hvatali priključak i kad je trebalo da pogodimo dva-tri otvorena šuta, pa da ponovo budemo u igri. Nemamo ipak, razloga da žalimo jer smo izgubili od sjajnog protivnika koji ima 12 jednako kvalitetnih igračica i vrlo je teško igrati protiv njih na visokom nivou svih 40 minuta. Bilo bi lakše da smo u drugu fazu prenijeli četiri boda, ali treba biti objektivan, jer smo poraženi možda od najbolje selekcije u Evropi. Posebno raduje činjenica da smo i pored poraza pokazali da možemo i protiv njih. Očekujem da ćemo u Debrecinu igrati protiv timova koji su na papiru manje kvalitetni od onih protiv kojih smo igrali u Temišvaru, gdje smo bili u ”grupi smrti”. Ipak, ne smijemo da se opustimo. Ako budemo odigrali kao u posljednje tri četvrtine protiv Francuske i prethodna tri meča u kojima smo ostvarili ubjedljive pobjede, siguran sam da idemo na završni dio šampionata u Budimpešti – kazao je selektor Milatović nakon meča.

Poraženi smo od izuzetno kvalitetnog protivnika, ali ostaje žal zbog činjenice da smo dosta nervozno ušle u utakmicu i da smo igrale ”mlako” u odbrani, dozvoljavajući protivniku lagane pasove u reket, što su one znale da koriste uz sjajan procenat realizacije u prvom poluvremenu. Kada smo bile agresivne u odbrani, uspjevale smo da smanjimo zaostatak na pet-šest poena, ali kada je trebalo da uhvatimo priključak, promašivale smo neke otvorene šuteve. Imamo dan odmora i dovoljno vremena da se spremimo za ono što nas očekuje u Debrecinu. U dosadašnjem dijelu prvenstva pokazalo se da sve selekcije imaju kvalitet i da vide svoju šansu da naprave dobar rezultat, tako da moramo da nastavimo u ritmu u kojem smo započele prvenstvo – kazala je kapiten Škerović.

 

 

 

 

 

 

 

 

Analitika

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button