Simonović organizovao prijem za džudistkinju Jovanu Peković

Za crnogorsku džudistkinju i evropsku šampionku Jovanu Peković danas je organizovan prijem u Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Jovana je zlatnu medalju osvojila na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 godine) u Rusiji, u kategoriji do 78 kilograma.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović čestitao je mladoj reprezentativki na izuzetnom uspjehu koji je postigla uz stručnu pomoć trenera Dragana Šćepanovića i izrazio nadu da će ovo biti samo uvod u naredne velike rezultate, jer je evidentna njena ambicija,  predani rad i disciplinovani odnos prema obavezama, kao i niz zapaženih nastupa u mlađim kategorijama.

Simonović je istakao da Pekovićku ostvareni rezultat preporučuje za podršku i pomoć COK-a, koja sigurno neće izostati, a nama daje pravo da se nadamo njenom plasmanu na Olimpijske igre u narednom periodu.

Jovana Peković se zahvalila na riječima podrške i naglasila da sa Crnogorskim olimpijskim komitetom već niz godina ostvaruje izvanrednu saradnju, još od Evropskog olimpijskog  festivala mladih (EYOF) u Tbilisiju (Gruzija) 2015. godine, gdje je mlada reprezentativka osvojila srebrnu medalju, tada u konkurenciji djevojčica do 70 kilograma.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button