Ševaljević: Nadam se da možemo ostvariti dobar rezultat

Vladan
Piše: Vladan 219 pregleda Dodaj komentar

vasko sevaljevicCrnogorski rukometaši će sjutra prijepodne odraditi posljednji trening, a onda otputovati za Herceg Novi, i tamo samo prenoćiti, da bi u subotu ujutro preko Dubrovnika i Zagreba nastavili put do Kopenhagena, gdje ih u ponedjeljak očekuje prvo iskušenje na Evropskom prvenstvu – protiv Švedske.

 

Učinak Crne Gore u Danskoj će dosta zavisiti i od učinka prvog „bombardera“ u ekipi – Vaska Ševaljevića. Za razliku od prethodnih akcija, kada je u bekovskoj liniji uvijek imao pomoć starijih kolega, ovoga puta će odgovornost beka njemačkog Hanovera biti veća.

 

Silom prilika sam najiskusniji u toj prvoj, bekovskoj liniji, s obzirom na to da ne znamo kako će se odvijati situacija sa Stevanom Vujovićem i Mirkom Milaševićem. Ali, ja razmišljam da pokušam da odigram što bolje, da dam sve od sebe, i tako pomognem ekipi“, kaže  Ševaljević, koji je na turniru u Skoplju, na meču sa Srbijom, zaradio lakšu povredu trbušnih mišića, ali ga to nije udaljilo od treninga.

 

Po mišljenju Ševaljevića, „s obzirom na mali fond igrača, posebno u bekovskoj liniji, Crna Gora treba da udari na Šveđane u prvom kolu i da sve od sebe da dođe do pozitivnog rezultata“.

 

Evropsko je za nijansu kvalitetnije od Svjetskog prvenstva. Tu je vrh evropskog rukometa, igraćemo u grupi protiv tri odlične selekcije. Na papiru, možda je Bjelorusija najlakša, ali to je treći meč po redu. Ponavljam, mislim da treba u prvom meču da probamo da iznenadimo Švedsku, protiv kojih smo pokazali da možemo da igramo i sa kojima možemo da se nosimo. Uz malo sreće nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat”, dodaje Vasko.

 

Ševaljević je saglasan da je za mušku rukometnu reprezentaciju svaki plasman na veliko takmičenje uspjeh.

 

Toga smo svi svjesni. Poslije SP u Španiji nemamo kredita nekome da prijetimo i obećavamo sigurne bodove. Svaki bod bi bio ogroman uspjeh“.

 

Turnir u Skoplju je donio dosta pozitivnih stvari, smatra Ševaljević, ali i „stvari koje mogu da se poprave“.

 

Tu prvenstveno mislim na igru u odbrani, koji moramo znatno da popravimo, i povećamo agresivnost i kvalitet te odbrane. Tako ćemo pomoći i golmanima da imaju veći procent odbrana nego što su imali u Skoplju. Sve smo rezultate pravili odličnom i fanatičnom borbenošću u odbrani. Naravno, i napad uvijek može bolje, toga smo svi svjesni“, zaključio je Ševaljević.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar