Savićević posjetio još četiri opštine na sjeveru Crne Gore

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac obišli su danas Rožaje, Plav, Gusinje i Petnjicu gdje su razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave i predsjednicima fudbalskih klubova iz ovih opština.

Tokom posjete Rožajama, Plavu, Gusinju i Petnjici razgovaralo se o aktuelnom stanju u fudbalskim klubovima iz ovih opština, dosadašnjoj saradnji sa Fudbalskim savezom ali i o planovima za budućnosti, prije svega na planu daljih ulaganja u infrastrukturu.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović i član Upravnog odbora FK „Ibar“ Irfan Husović izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Fudbalskim savezom uz napomenu da je prvo ulaganje u fudbalsku infrastrukturu nakon sticanja nezavisnosti realizovano upravo u Rožajama. Takođe, rukovodioci Opštine i kluba ističu da ih veoma raduje spremnost FSCG da se zajedničkim ulaganjima realizuju projekti izgradnje tribine na stadionu Bandžovo brdo i svlačionica za pomoćne terene.

– Želim da se zahvalim predsjedniku i kompletnom Fudbalskom savezu na podršci koju nam pružaju svih ovih godina. Zajednički napori koje smo uložili u vremenu za nama učinili su da svakodnevno u Rožajama veliki broj mališana sa osmjehom trenira fudbal na našim terenima. Upravo to nas čini ponosnima i daje elan da nastavimo sa odgovornim i predanim radom i rukovodstvo Ibra će nastaviti da radi za dobrobit fudbala u našem gradu i državi Crnoj Gori. Apsolutno smo sigurni da ćemo u tim naporima i nastojanjima imati nesebičnu pomoć Fudbalskog saveza, makar na nivou na kojem je bila u prethodnom periodu. Imajući u vidu dobru dosadašnju saradnju Fudbalski klub Ibar će i ovog puta, kao i ranije, biti na strani Dejana Savićevića na izborima za predsjednika Saveza, rekao je član Upravnog odbora FK „Ibar“ Irfan Husović uz naglasak da će klub iz Rožaja na izborima za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Sjever podržati Vojislava Došljaka.

Na sastanku u Plavu rukovodstvo Saveza razgovaralo je sa presjednikom Opštine Nihadom Canovićem i direktorom prvoligaša iz ovog grada Ervinom Tošićem. Problemi sa glavnim terenom u Plavu, koji ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Telekom 1. CFL, bili su glavna tema sastanka sa rukovodstvom Opštine i kluba odnosno pronalaženje rješenja za izgradnju novih fudbalskih sadržaja u gradu.

– Igrama tokom prethodne sezone Jezero je zaslužilo šansu da učestvuje u elitnom rangu crnogorskog fudbala, da se nadmeće sa najboljim ekipama u zemlji i trudićemo se da u tom društvu ostanemo što duže. Vjerujem da smo načinom na koji predstavljamo klub i grad u Prvoj ligi Crne Gore, prije svega igrama protiv svih rivala, pokazali da je Jezeru mjesto u elitnom takmičenju. U cilju ispunjenja ambicija kluba u narednom periodu uložićemo maksimalne napore u rad sa mlađim selekcijama kako bismo u budućnosti imali što više prvotimaca koji su ponikli u našem klubu. Preduslov tome je stvaranje što boljih uslova za odvijanje trenažnog procesa u čemu će nam, uvjereni smo u to, Fudbalski savez nesebično pomoći. Fudbalski savez i predsjednik Savićević će imati našu podršku u daljem radu i prije svega na narednim izborima na nacionalnom nivou, dok ćemo na izborima u Udruženju klubova FSCG – Sjever podržati Vojislava Došljaka, rekao je direktor kluba Ervin Tošić.

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić iznijela je predsjedniku i generalnom sekretaru plan lokalne samouprave o rekonstrukciji fudbalske infrastrukture. Prvi korak u izgradnji novog stadiona u Gusinju biće usvajanje Detaljnog urbanističkog plana kojim je predviđena lokacija za ovaj objekat, čime bi se značajno unaprijedili uslovi za trening i odigravanje utakmica.

Predsjednica Opštine je nakon razgovora sa rukovodstvom Saveza istakla da će lokalna samouprava učiniti sve napore da što prije realizuje planove vezane za unaprijeđenje fudbalskog ambijent u Gusinju.

– Izuzetno me raduje interesovanje Fudbalskog saveza Crne Gore i predsjednika Savićevića o aktuelnoj situaciji po pitanju fudbala u Gusinju. Vjerujemo da ćemo u narednom periodu uspjeti da realizujemo ideju izgradnje novog stadiona u Gusinju i očekujemo značajnu podršku Fudbalskog saveza Crne Gore u zatvaranju finansijske strukture neophone za finalizaciju ovog projekta. Lokalna samouprava u Gusijnju će uložiti maksimalne napore u realizaciju svih projekata posvećenih unaprijeđenju ambijenta za bavljenje sportom a pogotovo fudbalom, rekla je predjednica Opštine Anela Čekić.

Na kraju posjete klubovima u opštinama na sjeveru Crne Gore predsjendik i generalni sekretar Saveza posjetili su Petnjicu u kojoj su razgovarali sa Samirom Agovićem, predsjednikom Opštine i Anelom Muratovićem, sekretarom FK „Petnjica“.

Fudbalski entuzijazam u najmanjoj opštini na sjeveru zemlje iz godine u godinu raste, pa se klub ove sezone bori za povratak u Drugu ligu. Ujedno, ljubitelji najvažnije sporedne stvari u Petnjici neumorno rade na stvaranju uslova i ambijenta za povratak u veći rang takmičenja.

Sekretar kluba Anel Muratović istakao je da će FK „Petnjica“ nastaviti da radi na razvoju fudbala u najmanjoj opštini na sjeveru zemlje.

– Velika nam je čast što smo danas na našem stadionu ugostili predsjednika Savićevića i iznijeli ideje koje imamo za razvoj kluba i privlačenja djece da se bave fudbalom u našoj opštini. Petnjica, naši fudbaleri ali i svi stanovnici opštine cijene sve što je Fudbalski savez Crne Gore uradio do sada za naš klub i mi ćemo se truditi da uzvratimo maksimalno odgovornim odnosom prema fudbalu u našem kraju. Svi u klubu čvrsto vjerujemo da će Fudbalski savez, na čelu sa Dejanom Savićevićem nastaviti da radi na unaprijeđenju fudbala u našoj zemlji, rekao je Muratović i dodao da će FK „Petnjica“ podržati Vojislava Došljaka na predstojećim izborima za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Sjever.

Razgovorima u Petnjici završena je posjeta rukovodstva Fudbalskog saveza Crne Gore klubima iz opština na sjeveru Crne Gore.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button