Savićević: Biću predsjednik FSCG dok budem imao većinu, Srbija na Mundijalu može do polufinala, ili neće proći grupu

Redakcija
Piše: Redakcija 345 pregleda Dodaj komentar
Foto: fscg.me

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da bi Srbija mogla da ostvari dobar rezultat na Mundijalu

– Srbija će ili igrati polufinale, ili neće proći grupu, a to sam i Piksiju (selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću) rekao.

– Raspored je mnogo težak – koliko god voljeli Srbiju, Brazil je Brazil i biće važan psihološki momenat ako se izgubi na startu – kaže predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) u razgovoru za BBC na srpskom.

Legenda crnogorskog fudbala spremno će reći da je odlazak Srbije u Katar zasluga upravo selektora i njegove nezavisne ličnosti.

– On je finansijski obezbijeđen, a samo takvi ljudi mogu da budu nezavisni – njegov biznis nije zasnovan u Srbiji i on ne zavisi od vlasti, da li će mu firma raditi ili ne.

– Ostali su gledali da budu dobri s nekim, a on je dobar sam sa sobom i odlučuje samo sa sopstvenim stručnim štabom.

Već u martu 2023. godine, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na teren dovode reprezentacije Crne Gore i Srbije.

Dva prijatelja, Dejan Savićević i Dragan Stojković, mogli bi da se nađu na suprotnim stranama.

– Svako će da se bori za svoje.

– Biće to malo neobično, kao u Bariju 1991, ali sve je to normalno – nije to pitanje života i smrti, to su samo dvije utakmice.

Problem koji brine Savićevića još bolje se vidi kada se pogleda učinak crnogorskih klubova na međunarodnoj sceni.

– Nikome nije prijatno dok gledamo kako su svi u susjedstvu napravili bar korak napred.

– Klubovi kod nas prave ekipu od sezone do sezone, dolaze nam timovi iz pune sezone, dok su nama to prve utakmice, ko god nešto pokaže – ode u inostranstvo, a nama dolaze stranci koji nisu na tom nivou – rekao je Saviće vić između ostalog.

Dvije decenije u fotelji za njega nisu veliko opterećenje.

– Ja u kancelariji nisam mnogo, nisam tu kao profesionalac, ne radim za platu, a komunikacije su napravile da možeš da budeš bilo gdje na svijetu.

Na pitanje dokle će biti prvi čovjek crnogorskog fudbala, u funkciji na koju je poslednji put izabran 2021. na novi mandat od četiri godine, odgovoriće veoma iskreno.

– Vidjećemo, to određuju okolnosti – političke okolnosti, a vidite i sami kako sve ide.

– Biću dokle budem imao većinu, jer niko bez većine nije mogao da vlada, a ja ovo radim iz ljubavi i zadovoljstva i neće biti smak svijeta kad više ne budem predsjednik.

IZVOR: DAN
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar