Šansa talentovane generacije

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 271 pregleda Dodaj komentar
Foto: UGC

Uradile su što su uradile, sjutra kreće Svjetsko prvenstvo u kadetskom uzrastu, a crnogorske rukometašice na premijeri odmjeriće snage sa Alžirom. Priželjkuju pobjedu, a imaju i pokriće. Skoro dva mjeseca su bile u pogonu sa Majom Savić, prošle su dug put kako bi spremne dočekale i prvog i naredne rivale (Island i Švedska) u Skoplju. Koliko može kadetski tim pokazaće prvenstvo na koje odlaze bez provjera, odnosno kontrolnih utakmica.

– Gledamo na to sa pozitivne strane jer protivnici nijesu mogli da nas analiziraju, što znači da ćemo imati šansu da ih iznenadimo. Iza nas je naporan i temeljan rad, mislim da možemo puno dobrih stvari da pokažemo jer smo kao ekipa napredovali. Kao velika porodica priželjkujemo dobar rezultat – kazala je Jelena Vukčević koja je u prošloj sezoni imala sjajne nastupe za ,,plave“ u Ligi šampiona.

Mlada rukometašica napomenula je da je stručni štab odradio odličan posao i da je sve zacrtano do detalja ispunjeno.

– Maja Savić je sa nama odradila pripreme koje su apsolutno sve uključivale – od trčanja, izdržljivosti, snage, analize… Jačale smo na taj način i jačao je naš kolektiv. Želimo, zaista, u novom izdanju da se pokažemo.

A šta talentovana kadetkinja kaže o rivalima:

– Prije svega, prvenstvo čekamo sa ogromnom željom. Nikoga ne potcjenjujemo, nećemo ni prvog rivala. Za Alžir je potrebna jaka energija i poštovanje dogovora. Island i Švedska su najjači u grupi. To su posebni rivali, gledali smo ih, ali i za njih smo spremni. Vodićemo računa o našoj igri, što je najvažnije.

Na mladim godinama je pritisak.

– Slagali bih kada bih rekla da nema pritiska. Ali, ništa strašno jer je i to sastavni dio sporta. Moramo da naučimo da se nosimo sa pritiskom.

Sa kakvim ambicijama kadetkinje dočekuju šampionat?

– Prije svega želimo da prođemo grupu. Za dalje – o tom-potom – jasna je Vukčević.

Plasman u narednu fazu SP izboriće po dvije najbolje selekcije. U Skoplju će nastupati 20 reprezentacija iz Evrope, pet iz Azije, četiri iz Afrike i tri iz Južne i Centralne Amerike.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar