Radulović: Očekuje nas zahtjevan period

Vladan
Piše: Vladan 51 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore u junu očekuju četiri duela u Ligi nacija – dva protiv Rumunije, te jedan protiv Finske i Bosne i Hercegovine.

“Hrabri sokoli” igraju 4. juna u Podgorici protiv Rumunije (20:45), a tri dana kasnije (18:00), gostuju Finskoj u Helsinkiju. Duel sa Bosnom i Hercegovinom igra se 11. juna na Gradskom stadionu u Podgorici (20:45), dok će posljednji junski meč izabranici Miodraga Radulovića odgirati 14. juna (20:45) u Bukureštu protiv selekcije Rumunije.

“Očekuje nas izuzetno zahtjevan period, kako na fizičkom tako i na psihološkom planu. Po prvi put u reprezentativnim terminima igraju se četiri takmičarske utakmice i to na kraju napornih sezona u klupskom fudbalu. Počinjemo novi takmičarski ciklus, igramo mečeve za bodove i to će sigurno postaviti veće zahtjeve pred sve nas. Upravo zbog toga na spisku se nalazi 25 igrača koji nastupaju u inostranstvu, što nije bio slučaj u nekim prethodnim okupljanjima, jer će nam biti potreban veći broj igrača za rotacije u dva duela sa Rumunijom i mečeve sa Finskom i Bosnom i Hercegovinom” rekao je Radulović za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Na Radulovićevom spisku nalaze se i debitanti – Andrija Vukčević (Rijeka) i Driton Camaj (Kišvarda).

“Igrama u klubovima poziv u redove najboljeg tima zaslužili su defanzivac Rijeke Andrija Vukčević i ofanizvac mađarske Kišvarde Driton Camaj. U pitanju su igrači koji imaju kontinuitet nastupa i za koje smatramo da kvalitetom mogu doprinijeti igrama i rezultatima naše selekcije”, rekao je Radulović.

Spisak će biti naknadno proširen igračima koji nastupaju u crnogorskoj ligi, nakon posljednjeg kola koje se igra u utorak, 24. maja.

“Među tim igračima sigurno će se naći Viktor Đukanović, osamnaestogodišnji ofanzivac Budućnosti, koji je odličnim igrama u drugom dijelu sezone skrenuo pažnju na sebe i zaslužio da se nađe u društvu najboljih fudbalera svoje države. Naravno, ne zaboravljamo ni činjenicu da Viktor može da nastupa za mladu reprezentaciju u još dva takmičarska ciklusa, pa će se A selekciji priključiti nakon mečeva koje U-21 selekcija igra u junu sa Republikom Irskom i Luksemburgom”, dodao je selektor „sokola“.

Reprezentacija će se okupiti 30. maja.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar