Radulović: Ja sam dužnik crnogorskog fudbala, mislim da smo ponudili nešto novo i da smo napravili iskorak

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović sjutra će protiv Turske (20.45) posljednji put voditi selekciju Crne Gore u ovom mandatu – ugovor za FSCG mu ističe 31. decembra.

Da li će nastaviti – još je, kaže, rano da se o tome priča.

“Rano je da govorimo na tu temu. Ja ću uvijek biti u službi crnogorskog fudbala, ja sam dužnik crnogorskog fudbala… Drago mi je ako je javnost prepoznala da postoji napredak. Na kraju se sve svodi na bodove, ali zaista mislim da smo ponudili nešto novo i da smo napravili iskorak. To želimo da pokažemo i protiv Turske, želimo da pokažemo da ovaj tim ima perspektivu”, kazao je Radulović.

Crna Gora ne može bolje od četvrtog mjesta u grupi…

“Treći meč, sa Norveškom je bio ključan. Imali smo dvije pobjede, a da smo imali navijače uz nas na toj utakmici bila bi razlika i u našoj igri i u igri rivala i kod sudija…”, kazao je Radulović.

Reprezentacija je, takođe, bila član jake i ujednačene grupe, u kojoj su, kaže, presudile nijanse.

“Naša grupa je jedina u kojoj tri selekcije u posljednje kolo ulaze sa šansama za direktan plasman, ne zna se ni ko će u Katar, ni ko će u baraž. Letonija je proglašena totalnim autsajderom, a u gostima je izgubila samo od Holandije”, ističe Radulović.

“Mi smo u svakom meču bili u igri, mi smo namučili i bolje rangirane selekcije. Mislim i da smo imali konstantu u igrama, mislim da će se ciklus pamtiti, nažalost ne po bodovima i plasmanu, već po načinu na koji smo se predstavili”.

Turska, kao i Holandija u subotu, u Podgoricu dolazi da pobijedi. Holandija nije uspjela…

“Nismo dozvolili ni Holandiji da pravi račun bez nas, nećemo ni Turskoj. Nadam se da ćemo imati makar bod više nakon posljednjeg meča. Njim treba pobjeda, volio bih da budu ofanzivniji, što će vjerovatno i biti, ali imamo odgovor na sve. Momci su prihvatili što želimo od njih, što je znak da su fudbalski inteligentni i da imaju kvalitet”, rekao je Radulović.

Protiv Holandije su Ilija Vukotić i Nikola Vujnović dali golove, Milutin Osmajić se ustalio kao prvotimac, Matija Šarkić je, bez sumnje, golman za budućnost. Mladih igrača mora da bude još više…

“Nismo imali prostora da pružimo šansu mlađima od starta, jer smo odmah ušli u takmičenje. Takođe, bitan je moment kada da im se ukaže povjerenje. Ima još mladića koji ispunjavaju kriterijume nacionalnog tima, sad je trenutak da oni naprave korak naprijed, ko god da bude na ovom mjestu”, rekao je Radulović.

Selektor Crne Gore čestitao je komšijama Srbiji i Hrvatskoj plasman na Mundijal, Sjevernoj Makedoniji ulazak u plej-of.

“Srećni smo što imaju ovakve rezultate, čestitamo im od srca i vjerujemo da ćemo im se u budućnosti pridružiti. Eto, Bosna nije uspjela, a ima takav potencijal. Ništa ne treba doživljavati kao smak svijeta, ovo je, ipak, samo igra”.

Izvor
Vijesit.me

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button