Radović: Igrali smo pet na osam, dokazali smo da nam je mjesto na Evropskom prvenstvu

Vladan
Piše: Vladan 67 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Nakon utakmica sa Turskom i Gruzijom i niza spornih sudijskih odluka, kojih je bilo i protiv Belgije, selektor Boško Radović se suzdržavao da ne kritikuje sudije.

Sada, kada su „ljudi u sivom” onemogućili košarkaše Crne Gore da se bar nadaju nestvarnom preokretu protiv Njemačke, nije mogao da ne kaže šta mu je na duši.

Ali, prvo je u sebi i svom timu pronašao krivce za poraz (85:79) u osmini finala 41. Eurobasketa.

„Odigrali smo najgore i najbolje poluvrijeme na prvenstvu. Ušli smo mlako, bez kontakta, bez odbrane, bez ideje u napadu. To nas je koštalo 24 razlike na odmoru, a u svlačionici smo se dogovorili da pokušamo da damo posljednji atom snage da se vratimo u utakmicu”, rekao je 43-godišnji Podgoričanin.

U moru grešaka, arbitri su napravili dvije ogromne, koje mogu da djeluju samo kao namjera – pri rezultatu 76:68 nisu ni pogledali kada je Maodo Lo udario Bojana Dubljevića sa leđa, a onda ni na 80:75, na 29 sekundi do kraja, kada su „previdjeli” nesportski faul Denisa Šredera nad Igorom Drobnjakom.

Tada su čak i komentatori Fibe rekli da je mogao da se sudi nesportski faul, a ostali su nijemi i kada je u nastavku te akcije, nakon postignutnog koša, Johanes Fojtman odgurnuo Vladimira Mihailovića.

„Atipično za nas, igrali smo zonsku odbranu gotovo cijelo 2. poluvrijeme, došli na jedan posjed na četiri-pet minuta do kraja, ali onda se desilo nešto što nas prati tokom cijelog turnira. Igrali smo pet na osam, a mi ionako imamo skraćenu rotaciju i za pet na pet. Bilo je dosta čudnih odluka, svaka sporna koja je trebalo da ode u korist Njemačke se gledala, naša nijedna. Ne bih krivio sudije za poraz, krivi smo mi zbog onako lošeg 1. poluvremena”.

Selektor je na kraju poručio da je Crna Gora dokazala da je zasluženo dio elite.

„Odigrali smo odličan turnir, od utakmice sa Turskom do ove večeras svaku smo igrali na visokom nivou. Dokazali smo da nam je mjesto na Evropskom prvenstvu, iako smo došli umjesto Rusije”, poručio je Radović.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar