Promjene na čelu KSCG: Krstajić novi predsjednik

Rajko
Piše: Rajko 204 pregleda Dodaj komentar
Foto: cdm

Izvršni direktor kompanije “Soho group” Ivan Krstajić novi je predsjednik upravnog odbora Karate saveza Crne Gore (KSCG), odlučeno je juče na skupštini te asocijacije u Podgorici.

On je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku delegata.

Prije izjašnjavanja predstavnik Budućnosti, Rajko Vujošević, zatražio je da njegov glas bude izuzet iz glasanja.

Krstajić je posljednjih osam godina bio član UO, a funkciju predsjednika obavljaće do 13. maja 2021. godine.

“Raduje me jedinstvo klubova i skupštine. Izuzeće iz glasanja ne podrazumijeva izuzeće iz Karate saveza. Podrazumijeva kritičku svijest koja je dobrodošla. Svi će mi biti podjednako važni u stvaranju novog Saveza, prije svega zbog novog zakona i uredbi. Kao član tima zahvaljujem Jokoviću i ostalim članovima UO jer smo kroz tešku situaciju i finansijske probleme uspjeli da napravimo određene rezultate”, rekao je Krstajić.

On je istakao da su rezultati ono što najbolje govori u ime njih.

“Ako to posmatramo iz perspektive ostalih sportova i sportskih rezultata, možemo biti ponosni i spremni da i u ovoj godini odgovorimo na sve zahtjeve”, kazao je Krstajić i najavio da će se potruditi da finansijski problemi budu prevaziđeni.

“Očekujem od struke da bude moja najveća podrška i da mi na osnovu rezultata i odnosa kojeg imate, prije svega internog između sebe, date krila. Postaraću se za eksterni kontakt, za našu promociju i nastup na tržištu, Želim da dovedemo karate tamo gdje mu je mjesto, da budemo jedan od najvećih saveza, kao što i jesmo i da promovišemo naše rezultate. Mi smo tu samo zbog takmičara.”

On je na funkciji predsjednika UO naslijedio Vladimira Jokovića koji je, zbog angažmana u političkoj partiji, prema odredbama zakona o sportu morao da podnese ostavku.

Joković je jednoglasno izabran za predsjednika skupštine, a njegov mandat biće do 13. maja 2021. godine.

“Hvala delegatima na podršci. Usvajanje zakona o sportu dovelo me je u konflikt interesa i morao sam da se povučem sa čela UO. Prihvatio sam prijedlog da budem kandidat za predsjednika skupštine jer želim da pomognem. Karate je meni pomogao dabudem ono što jesam, želim da to sada vratim. Imenovanje za predsjednika skupstine me na to sada i obavezuje”, kazao je Joković. Jednoglasno je usvojen i prijedlog novog predsjednika da novi članovi UO postanu suvlasnik Poliklinke Hipokrat, Draško Vuković i Dušan Popović iz kompanije M:tel.

U tom tijelu su iz prošlog mandata Vladimir Mrvaljević, Nikola Raković, Zlatko Maliković, Ratko Popović i Vuk Zarić.

Glasanjem skupštine, iz redova aktivnih sportista za člana UO izabran je Almir Cecunjanin.

Skupština je jednoglasno usvojila i novi statut, u kojem je precizirano da su osnivači saveza 32 kluba, prisutni na skupštini, uz Budvu koja je poslala pisane izjave, ali da je njen predstavnik zbog privatnih obaveza spriječen da prisustvuje sjednici.

Odlučeno je i da se broj članova UO smanji sa 11 na devet članova.

Sjednici je prisustvovao predstavnik 31 od 33 kluba koliko broji skupština Karate saveza.

Uoči početka sjednice uručena su priznanja najboljim u 2018. godini.

Za najboljeg karatistu proglašenje član podgoričkog Omladinca Nenad Dulović, dok su priznanje za najbolju karatistkinju podijelile Marina Raković iz Omladinca i Biserka Radulović iz Budućnosti.

Najbolji mladi karatisti su Bojan Bošković i Milena Jovanović iz Omladinca, dok je Žarko Raković iz tog kluba najbolji trener. Omladinac je ujedno proglašen i za najbolji klub u 2018. godini.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar