Prebiračević: Svaki bod i svaka pobjeda biće zlata vrijedni

Redakcija
Piše: Redakcija 59 pregleda Dodaj komentar

Odbojkaški klub Jedinstvo u novu sezonu ulazi bez novajlija, te bez trojice mladih igrača koji su zbog studiranja napustili Bijelo Polje. Time se nastavlja ,,tradicija“ osipanja igračkog kadra iz sopstvenog pogona usljed potrebe nastavka školovanja u drugim sredinama svršenih bjelopoljskih srednjoškolaca.

– U našoj školi odbojke imamo mlade koji nadolaze, polako ih priključujemo. Ide teško, svake godine, bukvalno, od početka moramo da krenemo. Ali sreća je da imamo dosta mladih, možda imamo čak i najviše klinaca u Crnoj Gori, nisam siguran kakva je situacija za Budvu. Krenuli smo sa nekoliko projekata po osnovnim školama, odziv je dobar. Naravno, opet je puno više djevojčica, ali ima i dječaka. To je priča za ovu godinu, cilj nam je da napravimo nekakvu bazu od dva, tri, četiri Bjelopoljca, koji će moći da budu konkurentni. A onda da se uz nekoliko igrača sa strane opet napravi neka ekipa koja će da liči na nešto. Prošle sezone je to na kraju izgledalo lijepo, ali, ponavljam, stalno nam se pojavljuju ti problemi da djeca kreću na fakultete, a oni su, uglavnom, van Bijelog Polja – kaže za Pobjedu Darko Prebiračević, trener Jedinstva.

U Jedinstvo, koje je prošle sezone zauzelo šesto mjesto u konkurenciji sedam timova, ulogu favorita prepuštaju šampionu Budvi, a ističu da je i Budućnost u prednosti.

– Svaki bod i svaka pobjeda koje skupimo u ovim utakmicama biće zlata vrijedni, s obzirom na to da ćemo u postavi imati po jednog seniora i juniora, a ostalo kadete i pionire – dodaje Prebiračević.

U planu su, eventualno, neka pojačanja u zimskoj prelaznom roku, koji traje do sredine januara.

– Nije nam nužda, ali vidjećemo u kom pravcu će se odvijati situacija.

Jedinstvo će prvu utakmicu u pripremnom periodu odigrati u neđelju u Nikšiću na Memorijalu ,,Miodrag Skale Gvozdenović“.

– Dogovorili smo i dvije utakmice protiv Budućnosti. Uz to, u Bijelo Polje stalno dolazi jedan privatan klub iz Čačka, kad oni dođu biće tu i Prijepolje, i to će biti dovoljno kontrolnih utakmica – zaključio je Prebiračević.

Zbog korone ostali bez sponzora, Opština jedini i stabilni finansijer

Uspon bjelopoljske odbojke je počeo od sezone 2015/16, kada je Jedinstvo igralo dva finala protiv neprikosnovene Budvanske rivijere. To je bila samo uvertira za 2017. i 2018. godinu, kada je Jedinstvo, nakon što su stigla i prva pojačanja sa strane, stiglo do dvije uzastopne duple krune. Jedinstvo je nakon toga izgubilo dva finala Kupa, a stvari su krenule u suprotnom pravcu u sezoni 2019/20. koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa, u trenutku kada je Jedinstvo bilo drugo na tabeli…

– Bilo je to lijepih pet godina kada smo imali našu generaciju igrača koja je stasala, kada smo mogli da dodamo prvo dva-tri igrača sa strane, kasnije tri-četiri, a na kraju i pet. Onda je to moglo da liči na nešto. Ali od prekinute sezone od korone napustili su nas, bukvalno, svi sponzori, ostala je samo Opština da finansira klub – kaže Prebiračević.

Od sezone 2019/20. je, kako kaže, Prebiračević, ostalo dosta finansijskih dugova.

– Čitavu prošlu godinu smo proveli u sanaciji tog duga, u stabilizaciji kluba. Ostalo je još nešto malo dugova, a kad to konsolidujemo, onda od polusezone će to moći da liči na nešto, da opet počnemo da zidamo nešto. Opština nam je stabilan finansijer, ali to nije dovoljno za neke krupnije rezultate – dodao je Prebiračević.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar