Podgoričani za majstoricu, Budvani za titulu

Skoro deceniju se u crnogorskoj odbojci čekalo da se u finalu muškog plej-ofa gledaju više od tri minimalna meča. A da li će se prvi put u nezavisnoj državi igrati majstorica, znaće se nakon današnje utakmice u „Morači“, koja počinje u 17.30 časova.

Pobjedom u Budvi sa 3:2, a nakon što su gubili 2:0 u setovima, odbojkaši Budućnost voleja su smanjili vođstvo šampiona u seriji na 2:1, i vratili neizvjesnost u finalu plej-ofa. Ostaje da se vidi da li ekipa Zorana Vukčevića, na svom parketu, može do novog podviga protiv, ipak, najjače i najiskusnije ekipe u državi.

– Mi smo između nas razgovarali i govorili da je svaki set bitan, što je meč u Budvi i pokazao. I nakon vođstva protivnika od 2:0 imali smo i snage, i volje, i motiva da se ne predajemo. Vratili smo se iz situacije gdje je sve bilo praktično izgubljeno i našem trijumfu još više dali na značaju. Očekujemo još jednu našu reakciju, daćemo sve od sebe da odigramo još jednu zanimljivu utakmicu u Podgorici – rekao je reprezentativni srednji bloker Luka Babić, koji je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Budućnosti u Budvi.

Do trećeg meča u finalu plej-ofa, Budva je ove sezone pet puta u isto toliko mečeva savladala Budućnost. Možda je to opustilo izabranike Miloša Markovića, koji su bili spremni na slavlje u Budvi.

– Dva seta smo odigrali dobro, ali i tu su se pojavili problemi, jer smo im davali lake poene. Poslije toga su oni proigrali, momci su igrali srcem, igrali su da nas dobiju i ja im na tome čestitam. Mi smo samo čekali da oni pogriješe i nijesmo dočekali taj trenutak – kaže iskusni kapiten Budve Aleksandar Milivojević, nekadašnji primač servisa Budućnosti, iz najslavnijeg perioda podgoričkog kluba.

Ipak, Budvani su i dalje izraziti favoriti i čini se da ponajviše od njihovog učinka zavisi epilog finala.

– Moramo malo da se presaberemo šta i kako treba da uradimo u predstojećoj utakmici. Naravno, idemo na pobjedu, ali sve moramo da ispravimo, počev od prijema, preko dizanja, napada, pa do zaštite u odbrani. Sve moramo da dovedemo u red. Padale su nam lopte koje nijesu tokom čitave sezone, zbog toga moramo da popravimo našu igru – zaključio je Milivojević.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button