Podgorica domaćin turnira Evropske lige

174331_DSC_7661Umjesto u Budvi, kako je prvobitno bilo planirano, treći turnir ovogodišnje Evropske lige za odbojkaše biće održan u Podgorici, u “Morači”, od 28. do 30. juna, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

 

Do ove promjene, uz saglasnost Evropske odbojkaške konfederacije i grada Podgorice, došlo je i zbog činjenice da su u tom periodu hoteli u Budvi prebukirani, kao i želje čelnika Odbojkaškog saveza Crne Gore da se u Podgorici, konačno, nakon nekoliko godina odigraju značajnije odbojkaške utakmice, prvi put od sezone 2007/2008. i posljednjeg nastupa Budućnosti u Ligi šampiona (kasniji nastupi u CEV kupu imali su manji značaj).

Nema dileme da će ova vijest obradovati ljubitelje odbojke u glavnom gradu Crne Gore, iako je kraj juna period kada su mnogi na odmoru, i to van grada…

 

Crna Gora ove godine prvi put učestvuje u Evropskoj ligi, u grupi B sa Češkom, Mađarskom i Španijom.

 

Evropska liga se igra turnirski, a svaka reprezentacija je domaćin jednog turnira. Prvi se igra u mađarskom Kečkemetu, od 15. do 17. juna. Po završetku četiri turnira, prvoplasirane selekcije izboriće plasman na finalni turnir koji se igra u Bursi (Turska), 13. i 14. jula. Kao domaćin, Turska je direktan učesnik fajnl-for a, što znači da ako zauzme prvo mjesto u svojoj grupi C, na finalni turnir će drugoplasirana iz te grupe.

 

Pobjednik Evrolige će sa posljednjeplasiranom selekcijom iz Svjetske lige igrati baraž za ulazak u Svjetsku ligu.

 

Izabranici Nikole Matijaševića se trenutno pripremaju u Budvi za start Evropske lige…

 

Izvor: Vijesti

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button