Peri: Dok god se budemo držali navika koje imamo, moći ćemo da igramo sa svakim

Vladan
Piše: Vladan 71 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Kada nekome kažete da letite čarterom, to zvuči i lijepo i jednostavno, ali ponekad u praksi ne bude sve kako je zamišljeno. U najavi lagan put preko cijele Evrope, od Tbilisija do Berlina, i let koji je trebalo da traje četiri sata, zbog komplikacija se pretvorio u desetočasovne putešestvije.

Košarkašima Crne Gore tačno toliko je trebalo da iz „Šeraton Granda” u glavnom gradu Gruzije dođu do hotela iz istog lanca u prijestonici Njemačke.

Prvo je avion zbog poteškoća da se ubaci sav prtljag četiri reprezentacije, kao i sudija i ljudi iz Fibe, kasnio preko sat, a onda su muke tek nastale na Aerodromu „Vili Brant”.

Zbog činjenice da ex-SSSR republika nije u Šengen zoni, sve torbe su prvo morale da prođu rigoroznu kontrolu aerodromskih službi, pa su se posljednje našle na pokretnoj traci gotovo dva sata nakon slijetanja.

I onda, kroz saobraćajni špic u kišnom Berlinu, autobusu je trebalo mnogo vremena da stigne do odredišta, pa je selektor Boško Radović bio prinuđen da otkaže prvi trening u „Mercedes Benc areni”.

U dvorani kapaciteta 14.500 mjesta, koja je dva puta bila domaćin fajnl-fora Evrolige, „crveni” će tek danas osjetiti koševe pred subotnji spektakl – obračun sa Njemačkom u osmini finala 41. Eurobasketa (početak u 18 časova).

Tim američkog stručnjaka Gordona Herberta u meč ulazi kao apsolutni favorit, jer je u Kelnu već savladao dva velikana – Francusku i Litvaniju, ima sjajne igrače, ali ako se šta tokom ovog prvenstva dokazalo, to je da Crnu Goru niko ne smije unaprijed da otpiše.

„Ovaj tim ima svako pravo da bude pun samopouzdanja. Ako je ovaj turnir išta pokazao, to je da možemo da se takmičimo sa svima. Dok god se budemo držali navika koje imamo, moći ćemo da igramo sa svakim“, rekao je Kendrik Peri.

Američki plejmejker je srećan što je Igor Drobnjak izrastao u jedno od glavnih Radovićevih oružja, a to ga nije previše iznenadilo.

„Znam koliko je rada uložio i to mi nije iznenađenje. Veliki je radnik, vidio sam to prvog dana kada smo se upoznali. Proveli smo kratko vremena zajedno u Budućnosti, ali smo se jako dobro upoznali i veoma sam ponosan na njega. Vidio sam šta sve radi da bi uspio i srećan sam zbog njega. Sve ovo zaslužuje“, poručio je novi plejmejker Unikahe.

Boško Radović je svjestan težine zadatka, ali napominje da je osmina finala bonus za njegov tim.

„Idemo na još jednog domaćina. Nadali smo i radili da dođemo u situaciju da prođemo grupu i stignemo do Berlina. Sve poslije toga je velika nagrada za nas“, poručio je selektor.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar