OK Budućnost Volley se vratio u stare (nove) prostorije

Redakcija
Piše: Redakcija 3 pregleda Dodaj komentar
3 minuta čitanja

Odbojkaški klub Budućnost Volley sinoć je svečanim koktelom proslavio povratak u stare prostorije u okviru Sportskog centra Morača i početak nove takmičarske sezone.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.

Zoran Beli Vukčević, direktor ‘plavo-bijelih”, uvjeren je da je klub na pravom putu i da je pred njim svijetla budućnost.

“Zahvaljujući podršci Glavnog grada, a posebno gradonačelniku dr Ivanu Vukoviću uspjeli smo da prebrodimo teške trenutke i sada razmišljamo samo o strategiji, razvoju i radu na terenu. Decenijama je naš klub prepoznat kao idealna sredina za stvaranje mladih igrača, veliki broj naših igrača je neizostavan u svim reprezentativnim selekcijama. Ponosni smo na sve prethodno urađeno i vjerujem da će naši igrači biti okosnica budućeg kvaliteta crnogorske odbojke. Sada imamo i veliki potencijal u ženskoj odbojci, oformili smo jak stručni tim, obezbijedili odlične uslove za rad i siguran sam da ćemo kao klub rasti iz dana u dan. Simbolično krećemo i iz novih (starih) prostorija, neka točak uspjeha ponovo krene sa ovog mjesta”, poručio je Vukčević.

Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, poručio je tokom svečanosti da je Ok Budućnost od prelaska u vlasništvo Glavnog grada (decembar 2020.) doživio potpunu konsolidaciju u svim svim segmentima – rezultatskom, gdje tek treba da raste, organizacionom i finansijskom.

“Znamo svi šta je nekada značio Ok Budućnost za Podgoricu, ne samo u sportskom smislu, ali postojemo polako svjedoci šta znači i danas. Nakon teških godina u kojima je klub zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca opstao, prelaskom u vlasništvo Glavnog grada stvoreni su preduslovi da opet bude jedan od najboljih sportskih kolektiva u Podgorici”.

Antić je istakao da ga raduje što je misija kluba – ulaganje u mlade i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

“Ono što vrijedi istaći u procesu stvaranja zdravog kluba, sa pravim sistemom je pokretanje besplatne škole odbojke za dječake, kao i fuzija sa ŽOK Buducnost – cilj je popularizacija i omasovljenje muške odbojke odakle prvi tim crpi snagu i dodatno razvijanje ženske odbojke i stvaranje jakog kluba u budućnosti. Ono sto mogu da obećam jeste da ćemo se potruditi da stvorimo sve uslove za bavljenje odbojkom i da će uz našu podršku OK Budućnost ponovo biti ponos grada”, zaključio je Antić.

This slideshow requires JavaScript.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar