Odbojkaška zvijezda u strahu, proživljava pravu noću moru: “Baciću ti kiselinu u lice, neću umrijeti dok se ne osvetim”

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 869 pregleda Dodaj komentar
Hande Baladin

Popularna turska odbojkašica Hande Baladin proživljava klasičnu noćnu moru – ‘Baciću ti kiselinu u lice i neću umrijeti, a da ti se ne osvetim…‘

Poruke takvih sadržaja počela je primati Baladin putem društvenih mreža. Djevojka koja u Turskoj ima veliki broj obožavatelja, na Instagramu ima skoro milion pratilaca, a jedan od njih prevršio je svaku mjeru prijeteći joj smrću. Zasad se ne zna iz kojih razloga.

“Nisam sigurna. Bojim se”, upozorila je Baladin u intervjuu listu Sabah. Turska igračica pojasnila je da je primala prijetnje na društvenim mrežama od čovjeka po imenu Mustafa N., a osim spomenute “osvete” koju je dotični naumio sprovesti, opisao je i način o tome kako će to uraditi: “Slijediću tvoj automobil na putu od kuće do kluba”. Turska je policija ozbiljno shvatila prijetnju, uhapsila je nasilnika, koji je optužen za uznemiravanje.

Efe Oguz, advokat Hande Baladin je u pisanoj izjavi potvrdio da je Mustafa N. “slao uznemirujuće i prijeteće poruke i glasovne snimke” odbojkašici. Tužiteljstvo je takođe ozbiljno doživjelo navedene poruke, posebno nakon što je ovaj pokušao ući u klupsko sjedište njene ekipe Eczacbasi Dynavit..

“Osobu su privele snage bezbjednosti, pratimo proces. Eczacbasi ne prihvata bilo kakav oblik nasilja nad ženama. Ponavljamo da ćemo uvijek biti na strani borbe žena za pošten i nenasilan život” objavio je Eczacbasi Dynavita.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar