Odbojkašice slavile u oba meča protiv BIH

Redakcija
Piše: Redakcija 20 pregleda Dodaj komentar

Dvije sjajne provjere odradile su odbojkašice Crne Gore protiv Bosne i Hercegovine u Pljevljima, u oba meča slavile, pa selektor Milorad Krunić može da bude zadovoljan kako se odvijaju stvari uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Do početka kvalifikacija i prve utakmice sa Finskom 21. avgusta, takođe u Pljevljima, gdje će naša selekcija igrati mečeve kao domaćin, ostalo je još deset dana, taman toliko da i preostale kockice dođu na svoje mjesto, da se oporavi libero Melisa Cenović, te da Nikoleta Perović, koja u drugom meču sa BiH nije igrala zbog nelagodnosti u mišiću, dostigne punu formu…

U drugom kontrolnom susretu sa selekcijom BiH, koji je bio nezvaničnog karaktera i koji je igran bez prisustva publike, naša selekcija pokazala je dobru igru i dopustila rivalu da osvoji samo jedan set i to na staru susreta poslije velike borbe i neizvjesne završnice. Kada su se “crvene” malo zagrijale i opustile, stvari su išle upravo onako kako je očekivao selektor Krunić – sva tri seta koja je Crna Gora riješila u svoju korist riješena su bez uzbuđenja u završnici, naročito treći set na meču, u kojem su naše igračice dominirale od starta,

Selektor Krunić je šansu na poziciji korektora ponovo pružio Dijani Vuković, a ona mu se odužila sa 17 osvojenih poena. Tanja Bokan je opet odigrala kapitenski i susret završila sa 16 poena, dok su odlična bila i sva tri srednja blokera – Mina Dragović je upisala 10 poena, Katarina Budrak devet i iskoristila priliku koju je dobila, dok je Saška Đurović susret završila sa sedam. Simona Petranović je imala znatno veću minutažu nego u prvom susretu sa BiH i osvojila je devet poena, dok je sa njom na prijemu servisa opet igrala Nevena Vukčević, koja se dobro snašla na poziciji koja nije njena prirodna, i osvojila četiri poena. Tehničar je bila Marija Šušić i osvojila je tri poena. Na poziciji libera igrala je Lana Labović.

Crna Gora će u Pljevljima biti domaćin u prva dva meča u kvalifikacijama – protiv Finske 21. avgusta i protiv Islanda 24. avgusta.

Crna Gora – Bosna i Hercegovina 3:1 (24:26, 25:22, 25:17, 25:19)

Pljevlja – Sportski centar “Ada”. Igrano bez prisustva publike.

Crna Gora: Bokan 16, Tvrdišić, Perović, Šušić 3, Dragojević, Madžgalj (libero), Labović (libero), Vuković 17, Petranović 9, Tuševljak, Vukčević 4, Budrak 9, Đurović 7, Dragović 10.

BiH: Paradžik 8, Dragutinović, Božić, Brašnić (libero), Radišković 4, Stevanović, Ilić, Ivković (libero), Biberdžić 5, Marković, Babić 14, Bošković 6, Halilović 2, Glibić 7, Klopić 6, Zekić 7. 

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar