Odbojkašice Crne Gore počele sa pripremama

sport
Piše: sport 55 pregleda Dodaj komentar

zenska odbojkaska reprezentacija crne goreOkupljanje u prostorijama Saveza, podizanje opreme, pa na put za Herceg Novi i prvi trening – ovako je izgledao jučerašnji dan ženske odbojkaške reprezentacija Crne Gore, koja je na Primorju počela pripreme za predstojeći kvalifikacioni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Italiji 2014. godine. Herceg Novi će od 24. do 26. maja biti domaćin kvalifikacionog turnira, a pored naše selekcije u grupi A nastupiće još Hrvatska, Bosna i Hercegovina, kao i Makedonija.

 

– Odradićemo cjelokupne pripreme u Herceg Novom, gdje ćemo imati idealne uslove za rad, kao i dosta vremena da se odlično pripremimo. Očekujem maksimum od djevojaka i nadam se da možemo izboriti neko od prva dva mjesta u grupi. Hrvatska je favorit, dok su tri ostale selekcije uključujući i našu podjednakog kvaliteta. No, to ne znači da nećemo odustati od prvog mjesta – rekao je juče Vladimir Racković, selektor ,,crvenih“.

 

Crnogorska selekcija ugovorila je i dva kontrolna meča pred start kvalifikacija. Prvo će 20. maja igrati sa Hrvatskom, dok će dva dana kasnije koplja ukrstiti sa Bosnom i Hercegovinom.

 

– Svakako da će nam te provjere odlično doći da vidimo gdje smo. Najbitnije je da sve djevojke ostanu zdrave i da što spremnije dočekamo te od izuzetnog značaja kvalifikacione mečeve – dodao je Racković.

 

Prvoplasirane iz svih kvalifikacionih grupa idu direktno u treću rundu kvalifikacija (3 – 5. januar 2014. godine), dok će šest drugoplasiranih ekipa (grupe od A do F), igrati u drugom kolu kvalifikacija, koje je na programu od 2. do 6. oktobra. Prve dvije i/ili trećeplasirana ekipa sa kvalifikacionog turnira drugog kola (zavisno od toga koliko mjesta treba popuniti u narednoj rundi) idu u treću rundu kvalifikacija. U trećoj rundi kvalifikacija, u koju će se uključiti po 12 najboljih reprezentacija sa rang lige evropskih zemalja zaključno sa 1. januarom 2013. godine, biće formirano po pet grupa od po četiri selekcije. Na šampionat svijeta plasiraće se pobjednici grupa i dvije najbolje drugoplasirane selekcije.

 

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar