Odbojkaši po planu u Tbilisiju, u Podgorici juriš na prvo mjesto

Pred odlazak u Gruziju, na prvi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, gotovo izvesno je bilo da će se, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, o putniku ili putnicima na EuroVolley odlučivati u Podgorici. Nepredviđenih okolnosti je bilo, ali epilog je ostao isti – o prvom mjestu u grupi F gotovo sigurno će odlučivati duel posljednjeg kola u nedjelju 16. maja, u kojem će igrati Crna Gora i Grčka. Zbog toga i ne čudi što je naš selektor Veljko Bašić bio potpuno zadovoljan učinkom u Tbilisiju, naročito s obzirom na to da je praktično čitav turnir odigran bez jednog od naših najboljih igrača Marka Bojića, koji se povrijedio u prvom duelu sa Azerbejdžanom, a koji će gotovo sigurno biti spreman već za prvu utakmicu protiv istog protivnika u utorak 14. maja.

Zadovoljni su i igrači, jedan bod u porazu protiv Grčke je važan i zbog plasmana, ali i zbog motivacija da se na kraju u velikom stilu izbori odlazak na najveću reprezentativnu odbojkašku smotru Starog kontinenta.

O utiscima iz Tbilisija govori Ivan Ječmenica, srednji bloker crnogorske selekcije.

Crna Gora je na startu imala malo problema sa Azerbejdžanom, ali riješila ih je bezbolno, u susretu sa Grčkom igra je bila još bolja, a nejaki domaćin na kraju je doživio brodolom protiv naše potpuno podmlađene ekipe. Očigledno da forma naše selekcije ide uzlaznom putanjom, a maksimum bi trebao da bude u posljednjoj utakmici sa Grcima.

O tome naš srednji bloker Luka Babić kaže:

Posebno zadovoljan naš selektor može da bude (i on to ističe) učinkom mladih igrača, od kojih su neki prvi put u nacionalnom timu.

Evo šta Ivan Ječmenica misli o tome:

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button