Odbojkaši danas dobijaju rivale na Evropskom prvenstvu (17h)

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo 2021 u konkurenciji odbojkaša održaće se večeras od 17 časova u studiju TV YLE u Helsinkiju, u Finskoj, bez prisustva predstavnika zemalja učesnica zbog epidemioloških mjera.

Direktan prenos žreba možete gledati ovdje:

Na prvenstvu Evrope igraće: Poljska, Češka, Finska, Estonija, Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Njemačka, Belgija, Holandija, Bugarska, Turska, Letonija, Slovačka, Crna Gora, Portugalija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Španija, Grčka i Belorusija.

XXXII EP 2021. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji. Takmičenje po grupama će se odigrati u Krakovu (A grupa), Ostravi (B), Tampereu (C) i Talinu (D), mečevi osmine finala i četvrtfinala u Gdanjsku, u Poljskoj i Ostravi, u Češkoj, a polufinala, kao i meč za treće mjesto i finale u Katovicama, u Poljskoj.

Poznat je i sistem takmičenja, pa će EP početi 1. septembra utakmicama u C i D grupi. Utakmice u A grupi u Krakovu odigraće se od 2. do 8. septembra, u B grupi u Ostravi od 3. do 9. septembra, u C grupi u Tampereu od 1. do 8. septembra i u D grupi u Talinu od 1. do 9. septembra.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala će se odigrati u Gdanjsku, u Poljskoj i Ostravi u Češkoj.

U osmini finala u Gdanjsku, 11. septembra će igrati (1) A 1 – C 4 i (4) C 2 – A 3, a 12. septembra (2) C 1 – A 4 i (3) A 2 – C 3.

Ostrava će 12. septembra biti domaćin mečeva (5) B 1 – D 4 i (8) D 2 – B 3, a 13. septembra utakmica (6) D 1 – B 4 i (7) B 2 – D 3.

U četvrtfinalu, 14. septembra u Gdanjsku igraće pobjednici utakmica osmine finala (1) 1 i 4, odnosno (2) 2 i 3.

U Ostravi će 15. septembra u četvrtfinalu igrati pobjednici mečeva osmine finala (3) 5 i 8, odnosno (4) 6 i 7.

Polufinalne utakmice, kao i meč za treće mjesto i finale odigraće se u Katovicama u Poljskoj.

U polufinalu, 18. septembra, igraće pobjednici četvrtfinalnih mečeva 1 i 4, odnosno 2 i 3.

Utakmice za medalje, finale i meč za treće mjesto, odigraće se 19. septembra.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button