Očekujem veliku borbe u obje grupe

Rukometašice Budućnosti Bemax u novoj sezoni EHF Lige šampiona igraće u grupi B sa Đerom, Mecom, Rapidom iz Bukurešta, Storhamarom, Esbjergom, Kastamonuom i Lokomotivom iz Zagreba. „Plave“ su bile u drugom šeširu, a za rivale dobile tri tima koja su učestvovala na finalnom turniru elitnog takmičenja ove godine – to su aktuelni vicešampion, Đer, francuski Mec i danski Esbjerg.

Bojana Popović, trener Budućnost Bemaxa, sumirala je utiske nakon žrijeba, ali i objasnila da je njen tim dobio mnogo povratkom Milene Raičević, te da vjeruje da će igra biti na višem nivou nego prošle sezone.

– U Ligi šampiona nema slabih protivnika, možda je kvalitet takmičenja nešto slabiji nego prošle sezone, zbog suspenzije ruskih klubova, jer su Rostov Don i CSKA imali timove koji su bili konkurentni za plasman na finalni turnir. Neke igračice iz ruskih klubova su pojačale druge timove u Evropi, vidjećemo što će se još dešavati u narednom periodu što se tiče transfera, ali utisak je da je Liga šampiona nešto slabija nego prošle sezone – objasnila je Popović.

Budućnost Bemax je već doživjela određene promjene u timu, ali je velika stvar što će ponovo u ekipi biti Milena Raičević.

-Očekujem veliku borbu u obje grupe, naročito se to odnosi na nas, poslije odlaska Valerije Maslove i Tatjane Brnović. Veliko pojačanje smo dobili povratkom Milene Raičević, doveli smo još nekoliko mladih igračica, među kojima je i naša Ivana Godeč, pa vjerujem da ćemo da rastemo kao ekipa tokom takmičenja. Mislim da će naša igra biti na višem nivou nego prošle sezone, jer će Raičevič donijeti sigurnost mlađim igračicama, koje će zahvaljujući njenom iskustvu, biti u prilici da napreduju. Sigurno je da će prostor dobiti veliki broj igračica, što će biti korisno i za uigravanje reprezentacije – naglasila je nekada jedna od najboljih rukometašica svijeta, a sada kormilar Podgoričanki, koja želi da sa mlađom ekipom napravi velike stvari.

Ipak, kada su u pitanju, Popović ističe da je sada rano o tome pričati.

-Teško je govoriti o očekivanjima prije početka sezone, dešavaće se mnogo toga do septembra, a i tokom samog takmičenja, pa je trenutno najvažnije da se u kompletnom sastavu okupimo 18. jula i da tokom šest-sedam sedmica priprema, dostignemo željeni nivo forme. Nećemo se predavati ni u jednom meču, želimo da budemo agresivni i da probamo da iznenadimo i velike klubove koji su naši rivali u grupi – kazala je Popović.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button