Nova pobjeda Crne Gore na Evropskom prvenstvu: Mlade “ajkule” se plasirale u nokaut fazu

Juniorska vaterpolo rerepzentacija Crne Gore u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu na Malti, savladala je selekciju Holandije 8:7 i tako zabilježila drugi trijumf nakon startnog nad Ukrajinom od 26:2.

Ovom pobjedom mlade ajkule došle su u poziciju da za direktan plasman u četvrtfinalu igraju sjutra sa Italijom od 11:40h. Italija je juče poražena od Holandije 8:5, dok je dobila Ukrajinu 10:5, pa izabranicima Milana Ćirovića odgovara i remi za prvo mjesto.

U pobjedi nad Ukrajinom, po dva gola postigli su Vladan Vukićević i Bošković, a po jedan Vučković, Vukšić, Lazar Vukićević i Baštrica.

“Izuzetno naporna utakmica, Holandija je dokazala da se radi o odličnoj ekipi, a to su potvrdili i pobjedom nad velikom Italijom. Loše smo otvorili meč, gubili dva razlike, ali kada smo zaigrali onako kako smo se dogovorili, brzo smo preokrenuli. Izuzetno su fizički spremna ekipa, ali smo uspjeli da ih zaustavimo kada su prišli na gol zaostatka i čestitam momcima na rezultatu. Sada je najvažnije da se dobro odmore i da se spremimo zaduel sa Italijom. Očekujem jož teži meč, ali imamo priliku da već sjutra izborimo četvrtfinale, i ispunimo glavni cilj“, kazao je trener Ćirović.

Trener Milan Ćirović za ovo takmičenje odabrao je 15 igrača: Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić.

U stručnom štabu su još treneri Nikola Mijanović i Miodrag Mirović i fizioterapeut Ivan Borović. Crnogorski sudija na ovom takmičenju biće Veselin Mišković.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button