Nidam: Mislim da smo veoma jaki

Ognjen
Piše: Ognjen 129 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Nakon sjajnih kvalifikacija, dobro odrađenih priprema i šest kontrolnih mečeva, crnogorski košarkaši stigli su u Nanđing  i osjetili miris Mundobasketa.

“Crveni” će u nedjelju, od 14 sati po našem vremenu, postati i zvanično dio elitne košarke, kada počne prvi meč, protiv moćne Grčke.

Borba do posljednjeg atoma snage, kao  i na putu do Kine – tako bi trebalo da izgleda košarkaška reprezentacija Crne Gore na premijernom nastupu na Mundobasketu.

Međutim, “crveni” nisu samo “ratnici”, već i dobri igrači, to je mnogo dobar tim, kaže Derek Nidam.

“Mislim da smo veoma jaki, moguće da je ovo i najjači tim koji je Crna Gora imala. U svakom slučaju spremni smo i možemo da se takmičimo”, rekao je plej Mornara.

Pobjeda nad Poljskom u posljednjem meču je mnogo važna, kao injekcija samopouzdanja.

“Veoma je važno da se pobjedom uđe u takmičenje, da ti je u mislima da si pobijedio i da si igrao dobro. Ulazimo sa mnogo samopouzdanja u prvenstvo”.  

Debi na Mundobasketu je u nedjelju, protiv moćne Grčke.

“Jedan od najboljih timova danas, sa mnogo NBA igrača i evroligaških zvijezda. Biće to sjajan test za nas, da vidimo gdje smo. Jedva čekamo da se izmjerimo sa njima”, kazao je Nidam.

Nakon meča sa Grčkom, Crna Gora igra sa Novim Zelandom u utorak, a na kraju sa Brazilom. Prve dvije ekipe idu u drugi krug.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar