Navijači koštali Budućnost 16.500 eura

Drugi put u aprilu, disciplinski sudija Admiralbet ABA lige Hrvoje Vidan odredio je drakonsku kaznu Budućnost Voliju.

Nakon što je za incidente navijača na utakmici sa Borcem kažnjen 15.100 eura, šampion Crne Gore će morati da plati još više zbog parola i uzvika na derbiju sa Crvenom zvezdom – 16.500.

Kako je navedeno u obrazloženju kazne, „gledaoci su tokom utakmice na teren ubacivali upaljače, kovanice i kutiju, te su vrijeđali druge učesnike i treće osobe što je sve protivno članovima 29.1. g), 29.1. n), 29.2. g), 31.1. i 31.2. DPABA”.

„Stoga se izriče jedinstvena novčana kazna u ukupnom iznosu od 16.500 eura”, napisao je disciplinski sudija, pošto je analizirao izvještaje delegata utakmice, kao i odgovor Budućnosti.

Delegat je napisao da su gledaoci prije utakmice skandirali „Ubij Srbina”, a u više navrata i za vrijeme meča „pi.ko prodana” Nikoli Ivanoviću, kao i druge pogrdne poruke, dok je tokom igre ubačena manja kutija na teren i upaljač.

Uzgred, „varvari” su istakli i dva uvrjedljiva transparenta.

Nije, međutim, utvrđeno da je skandirano „Ubij Srbina”, zbog čega Budućnost nije ni kažnjena za to.

„Uzevši u obzir da je KK Budućnost Voli u svom saopštenju – prigovoru na izvještaj delegata osporio da su prije početka utakmice gledaoci skandirali ‘Ubij Srbina’, kao i da KK Crvena zvezda mts u svom saopštenju na reagovanje delegata u kojem je naznačio svaku uvredu skandiranu tokom utakmice, nije izričito naveo da su gledaoci skandirali ‘Ubij Srbina’, te imajući u vidu da je sportski direktor Milija Vojinović zasebnim saopštenjem istakao kako takvog skandiranja nije bilo dvorani, Disciplinski sudija zaključuje da nije u mogućnosti nedvosmisleno utvrditi kako je na utakmici skandirano ‘Ubij Srbina’. Stoga KK Budućnost Voli nije kažnjen za spomenuto skandiranje”, piše u rješenju.

Izvor
Vijesti

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button