Mrvaljević: Situacija je jako teška, sve je toliko zbrkano i komplikovano

„Lavovi“ su odradili prvi trening u „Feniks areni“ u kojoj sjutra duelom protiv šampiona svijeta – Danske, počinju šesto učešće na prvenstvima Evrope.

Tri igrača dobila su pozitivan rezultat na obaveznom PCR testiranju koje je odrađeno sinoć – to su golman Mile Mijušković, te srednji bekovi Vasko Ševaljević i Stevan Vujović.

Mijušković i Ševaljević su u Debrecin doputovali nakon negativnog testa iz Podgorice rezultat – ako dva puta zaredom u naredna 24 sata budu negativni na dodatnom testiraju, mogli bi, ipak, da zaigraju protiv Danske.

U sastavu pored Vujovića, sigurno neće biti Miloša Božovića, koji je u Podgorici, u obaveznom karantinu, nakon što je 10. januara dobio pozitivan rezultat.

Prvi trening u Debrecinu odradilo je 15 igrača, a na dan meča priključiće im se i pivot Nebojša Simović, koji je krenuo na put, nakon što je dobio negativan rezultat na PCR testiranju u Podgorici. Ukoliko i na PCR testiranju u Mađarskoj, bude negativan, ima pravo nastupa na prvenstvu.

Selektor Zoran Roganović i dalje je pozitivan na koronavirus, pa će „lavove“ u duelu protiv Danske, sa klupe predvoditi direktor reprezentacije Draško Mrvaljević.

“Jako je teška situacija, ali ostaje nam da se nadamo da će i momci koji su bili pozitivni danas ipak moći da igraju. Sve je toliko zbrkano, sve je komplikovano… Samo se nadam da ćemo konačno ući na teren, da pokušamo da se malo zabavimo, da skrenemo misli sa svega što se događa sa nama i oko nas”, rekao je Mrvaljević.

Danska je rival na startu, ne može da bude teže…

“Oni su kompletni, sačuvali su se kovida, znamo svi koliko su jaki, ali bavimo se samo nama, našim problemima, bavimo se ekipom kako da je spremimo mentalno i fizički, tako da niko nije razmišljao ni o Danskoj ni o ostalim rivalima”, naglasio je Mrvaljević.

Meč Crna Gora – Danska igra se u četvrtak od 20 i 30.

Izvor
Vijesti

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button