Marković: Čestitam igračima na čitavoj sezoni; Vukčević: Ponosan sam na moje momke

Budva je završila sjajnu sezonu sa duplom krunom, zbog toga je razumljivo veliko slavlje njenih igrača poslije četvrtog susreta finala plej-ofa protiv Budućnost Volley-a u Podgorici, a njihove treće pobjede. Kao i uvijek, nekako najmirniji i najstaloženiji bio je trener Miloš Marković, najzaslužniji za ovogodišnji veliki uspjeh.

“Prije svega čestitao bih ekipi Budućnosti na fer i korektnoj borbi, na velikoj borbenosti, čime su doprinijeli da ova finalna serija bude ljepša, značajnija i zanimljivija u svakom slučaju. Naravno, čestitke mojim igračima na prikazanoj igri, za čitavu sezonu, na ostvarenoj pobjedi i osvojenom trofeju. Želio bih ovom prilikom da im poželim puno sreće u narednom radu, u reprezentativnim obavezama i u svim ostalim aktivnostima”, kaže Marković.

U Budvi imaju puno razloga za zadovoljstvo, u njihovim vitrinama završila su oba domaća trofeja.

“U svakom slučaju sam zadovoljan, negdje su ciljevi na početku sezone bili da se afirmišu ovi mladi ljudi kroz učešće u nacionalnim takmičenjima u ovoj teškoj godini “kreni-stani”. Na kraju moramo biti zadovoljni, ispunili smo te ciljeve, a vrijeme će to vjerovatno pokazati kroz njihove naredne ugovore i poteze. Siguran sam da će ići samo naprijed.”

Kakvi su planovi za sljedeći sezonu?

“Iskreno da kažem, čekali smo da završimo ovu sezonu kako bismo uzeli kraću pauzu i sjeli da sumiramo utiske. U svakom slučaju situacija sa pandemijom će diktirati naše dalje planove, ali iskreno se nadamo, ukoliko bude prostora i ako situacija sa pandemijom bude bolja, da će igranje neke regionalne lige možda i ove godine biti izvjesno.”

Čitava ekipa Budve bila je razigrana tokom čitave sezone, zbog toga je shvatljivo zbog čega Marković ne želi nikoga da izdvaja…

“Ne bih licitirao s imenima. U svakom slučaju momci su ove godine imali dosta prilika i svi su realno podjednako zaslužni. Ovo je ekipni sport i ovo je trofej svih nas”, zaključuje Marković.

Na drugoj strani čini se da u taboru Budućnosti nemaju za čim previše da žale niti bi to bilo realno…

“Ništa nismo uspjeli, iako smo imali želju i praktično živjeli za ovaj meč. Jednostavno, pregoreli smo. Oni su iskusni, sa puno strpljenja odigrali su čitav meč. Mi smo uvijek imali priključak negdje do 18. poena, što je naša boljka, ali jednostavno nismo dolazili u situaciji da riješimo neke brejk lopte. Čim bi oni napravili dva-tri poena prednosti u tim trenucima, više nismo imali snage da se vratimo. Želju smo imali, ali smo izgoreli u toj želji. Ponosan sam na ove momke, i prije početka finalne serije, odnosno i prije početka sezone, cilj nam je bio da igramo dva finala, da koliko god možemo učinimo finalnu seriju zanimljivom i da to bude prava promocija za mlađe momke koji pristižu. Mislim da smo uspjeli u tome. Jednostavno, sa njima sam zadovoljan i ponosan sam na njih”, kazao je trener Budućnost Volley-a Zoran Vukčević.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button