Marija Vuković želi da zablista u Gradu svjetlosti

Marija Vuković krajem prošlog ljeta trebalo je da uđe u istoriju kao prva crnogorska atletičarka koja je učestvovala na mitingu Dijamantske lige. Ali neposredno pred put u Pariz test je pokazao da je pozitivna na korona virus što je spriječilo njeno pojavljivanje na velikoj sceni.

Ipak Marija će večeras, baš u Parizu, imati priliku da bude u svjetskom kremu atletiku, jer će biti jedna od 10 skakačica uvis. Mariju čeka jaka konkurencija u glavnom gradu Francuske, a među glavnim favoritkinjama za najviši plasman nalaze se osvajačice srebrne i bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju prošle godine Nikol Mekdermot iz Australije i Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, jedina koja je ove sezone ,,preletjela“ dva metra!

Mlada Ukrajinka je prije tri mjeseca na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu osvojila zlatnu medalju, dok je Marija bila četvrta.

Vuković je imala sjajne nastupe ove sezone –u Kefaloniji je išla preko 193 centimetra, zatim je iz prvog pokušaja najbolja sportistkinja naše zemlje u prošloj godini preskočila 195 centimetara na mitingu u Kalamati. U Kalitei je završila nastup sa rezultatom 188 centimetara, dok je 1. juna slavila na „Filothei Women Gala“ u Atini sa rezultatom 195 centimetara. Vuković je posljednjih dana imala problema sa povredom, ali ima ogroman motiv i pored toga da zablista u gradu svjetlosti…

Početak takmičenja u ženskom skoku uvis planiran je za 19.30 časova.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button